Gość przempu Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Witam wszystkich, Od jakiegos czasu mam taki problem, ze przy jezdzie przez nierownosci cos stuka w zawieszeniu z przodu po stronie kierowcy: 1. amorki nowe - Kayaba 2. w zawieszeniu "ZERO" luzow 3. poduszki na amorkach rowniez OK. dziwne jest to, ze jak nastaly mrozy to te stuki slychac bardzie i nie "wyciszaja" sie po rozgrzaniu amorków, wiec to nie amorki. Luzów w zawieszeniu nie widac, ale czy nie powinno sie wymienic "profilaktycznie" (nie wymieniane od nowosci) gumowe czesci w zawieszeniu? czy kiedys ktos mial taki problem?? Nie wiem, czy ładować sie w koszty całego wahacza, warto?? PLEASE POMOZCIE pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek1 Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Witam wszystkich, Od jakiegos czasu mam taki problem, ze przy jezdzie przez nierownosci cos stuka w zawieszeniu z przodu po stronie kierowcy: 1. amorki nowe - Kayaba 2. w zawieszeniu "ZERO" luzow 3. poduszki na amorkach rowniez OK. dziwne jest to, ze jak nastaly mrozy to te stuki slychac bardzie i nie "wyciszaja" sie po rozgrzaniu amorków, wiec to nie amorki. Luzów w zawieszeniu nie widac, ale czy nie powinno sie wymienic "profilaktycznie" (nie wymieniane od nowosci) gumowe czesci w zawieszeniu? czy kiedys ktos mial taki problem?? Nie wiem, czy ładować sie w koszty całego wahacza, warto?? PLEASE POMOZCIE pozdrawiam, u mnie to był.......wisiorek na łańcuszku przy lusterku wstecznym. dostałem go od poprzedniego właściciela, po zdjęciu cisza....... a jeszcze utargowałęm trochę na cenie, "bo coś stuka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Sprawdź łączniki stabilizatora. Przy niskich temperaturach bardziej je słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przempu Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Łaczniki stabilizatora rozumiem ze przy wahaczu, a nie te przy nadwoziu?? Wiecie moze jaki koszt jakbym chcial je wymienic?? pzodr. [ Dodano: Sro 31 Sty, 2007 01:07 ] Panowie, wiec tak: 1. wymienilem laczniki stabilizatora - NIC 2. wymienilem sworznie i tylnie tuleje wahacza - NIC 3. podmienilem maglownice - NIC 4. podmienione gorne poduszki amorkow - NIC wyglada wiec na to, ze wymienilem wszystko, co jest mozliwe w zawieszeniu i co?? i... NIC!! Amorki mialem wymieniene w zeszlym roku w grudniu na oryginaly ze sklepu KYBa... Stukalo przed ich wymiana, stuka po... myslalem, ze to mogly byc jakies luzy w zawieszeniu, ale jak widac wyzej wymienilem juz wszystko i caly czas NIC!!! Gadalem z gosciem, ktory mi je sprzedawal i powiedzial, ze je sprawdzimy i jak to bedzie faktycznie to, to mi na piatek przywozi nowki sztuki Jak sie sprawa skonczy to Was o tym poinformuje! pozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.