Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Stukanie, pukanie ogolnie bardzo denerwujace

Gość przempu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Od jakiegos czasu mam taki problem, ze przy jezdzie przez nierownosci cos stuka w zawieszeniu z przodu po stronie kierowcy:

1. amorki nowe - Kayaba

2. w zawieszeniu "ZERO" luzow

3. poduszki na amorkach rowniez OK.

dziwne jest to, ze jak nastaly mrozy to te stuki slychac bardzie i nie "wyciszaja" sie po rozgrzaniu amorków, wiec to nie amorki. Luzów w zawieszeniu nie widac, ale czy nie powinno sie wymienic "profilaktycznie" (nie wymieniane od nowosci) gumowe czesci w zawieszeniu?

czy kiedys ktos mial taki problem?? Nie wiem, czy ładować sie w koszty całego wahacza, warto??

PLEASE POMOZCIE

pozdrawiam,

Witam wszystkich,

Od jakiegos czasu mam taki problem, ze przy jezdzie przez nierownosci cos stuka w zawieszeniu z przodu po stronie kierowcy:

1. amorki nowe - Kayaba

2. w zawieszeniu "ZERO" luzow

3. poduszki na amorkach rowniez OK.

dziwne jest to, ze jak nastaly mrozy to te stuki slychac bardzie i nie "wyciszaja" sie po rozgrzaniu amorków, wiec to nie amorki. Luzów w zawieszeniu nie widac, ale czy nie powinno sie wymienic "profilaktycznie" (nie wymieniane od nowosci) gumowe czesci w zawieszeniu?

czy kiedys ktos mial taki problem?? Nie wiem, czy ładować sie w koszty całego wahacza, warto??

PLEASE POMOZCIE

pozdrawiam,

u mnie to był.......wisiorek na łańcuszku przy lusterku wstecznym. dostałem go od poprzedniego właściciela, po zdjęciu cisza....... :)

a jeszcze utargowałęm trochę na cenie, "bo coś stuka"

Łaczniki stabilizatora rozumiem ze przy wahaczu, a nie te przy nadwoziu??

Wiecie moze jaki koszt jakbym chcial je wymienic??

pzodr.

[ Dodano: Sro 31 Sty, 2007 01:07 ]

Panowie, wiec tak:

1. wymienilem laczniki stabilizatora - NIC

2. wymienilem sworznie i tylnie tuleje wahacza - NIC

3. podmienilem maglownice - NIC

4. podmienione gorne poduszki amorkow - NIC

wyglada wiec na to, ze wymienilem wszystko, co jest mozliwe w zawieszeniu i co?? i... NIC!!

Amorki mialem wymieniene w zeszlym roku w grudniu na oryginaly ze sklepu KYBa... Stukalo przed ich wymiana, stuka po... myslalem, ze to mogly byc jakies luzy w zawieszeniu, ale jak widac wyzej wymienilem juz wszystko i caly czas NIC!!!

Gadalem z gosciem, ktory mi je sprzedawal i powiedzial, ze je sprawdzimy i jak to bedzie faktycznie to, to mi na piatek przywozi nowki sztuki :)

Jak sie sprawa skonczy to Was o tym poinformuje!

pozdrowka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...