Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Już niemam siły!!! Jak zwykle gaśnie!!!

Gość jacobi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

moze mu komputerek odbija
a ten rocznik ma wogóle komputerek??

a podnoszą ci sie obroty jak włączysz ogrzewanie tylniej szyby lub świetła ??

raczej są bez zmian (chociaz tylnej szyby jeszcze nie ogrzewałam)jedynie światła. a te skoki obrotów robią sie na rozgrzanym silniku.

a dzisiaj wogóle jej nie mge odpalić (ani na gazie ani na bezynce), nie wiem co sie stało... :(

Witam !!

Proponuje popatrzyć na wężyki od podciśnienia może zasysa lewe powietrze i dlatego gaśnie , można także popatrzyć na filterek powietrza i zobaczyć w jakim jest stanie, świece sprawdzić!! jeżeli to nie pomoże to ostatnią deską ratunku jest gaźnik ( może potrzebuje aby go przeczyścić ) ja w mojej K10 rocznik 1990 jeszcze nie doszedłem dokładnie dlaczego czasami gaśnie ( chociaż te objawy na razie ustały :D ale dlaczego to nie wiem ) muszę też kiedyś udać się do mechanik ale jakoś nie mam czasu ( praca, praca, praca )

pozdrawiam :)

p.s. jak uda ci się naprawić usterkę to chętnie wysłucham co było powodem gaśnięcia samochodziku !!! :D:D

p.s. tak podnoszą się obroty jak włączysz jaki kolwiek pobór prądu np. światła czy ogrzewanie tylnej szyby ( to jest objaw prawidłowy )

jeśli masz model z sondą lamda w katalizatorze to też masz kopma :) jest on pod siedzeniem pasażera :) steruje on kontem wyprzedzenia zapłonu i delikatnie zmnienia mieszanke tak by katalizator nie cierpiał :) no i oczywiście reguluje obroty gdy włączysz światła lub gdy jedziesz z prędkością niższa niż 10 km/h :) a odybywa sie to przez zawory w gazniku i je bym radził sprawdzić no jeszcze zostaje zestyk biegu jałowego i czujnik prędkości jazdy.

tak podnoszą się obroty jak włączysz jaki kolwiek pobór prądu np. światła czy ogrzewanie tylnej szyby ( to jest objaw prawidłowy )
no wlasnie to sie dzieje bez wzgledu na wlaczenie swiatel itp - sam z siebie zaczyna wariowac...

Snafu, a my to sie juz chyba znamy z GG :diabel:

hmm to myśle że trzeba by było popatrzeć na gaźnik może jest zabrudzony i wystarczy wyczyścić i wszystko będzie ok, zwrócił bym szczególną uwage na elekteozaworki!! :D

pozdrawiam !! :)

moze jednak pompa dziala ale daje za malo cisnienia nie laduje powiedzmy 3 barami tylko ledwo pol albo cos, moze byc pompa sprawna bo mowisz ze nowa Wiec tzn ze byla wymieniana to moze byc zapowietrzona i dlatego pewnie wogole prawie nie laduje benzyny, efekt jest taki ze auto dusi sie i gasnie, albo jak zlapie troche cisnienia to chodzi ale jakby spalal beznyne nie 95 a z 50 ;), wiec ja obstawiam tutaj pompe

a ja takie pytanie jeszce z innej beczki niezakladajac nowego postu,

co to moze byc jezeli autko chodzi na wolnych obrotach, dodając powoli gazu w pewnym momencie sie dusi i gasnie , ale jak zaczyna sie dusic mozniej jeszce mu sie da w rure to bedzie chodził ale juz na duuuzzzzych obrotach , dziwne

no jeszcze zostaje zestyk biegu jałowego i czujnik prędkości jazdy.

A gdzie ten zestyk biegu jałowego i czujnik się znajdują?

zestyk biegu jałowego jest przy gaźniku znajduje się zaraz przy ośce przepustnicy z jednej strony ośki jest linka gazu zaś z drugiej jest taka mała blaszka która naciska zestyk gdy przepustnica jest zamknięta :) niestety gdzie jest czujnik prędkości jazdy jeszcze nie odkryłem :/ ze schematów wygląda że może być gdzieś w liczniku lub na lince licznika :)

micrusia po wizycie u mechanika i wyregulowaniu wolnych obrotów na lpg teraz chodzi bez zarzutów. koszt około 30zł ;)

Gratuluje teraz tylko lać benzynke oraz LPG i cieszyć się z jazdy micrusią!!!! :mikolaj:

Pozdrawiam

p.s. ja także będę musiał się wybrać do mechanika na regulacje!!!