Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzypiący fotel kierowcy

Gość Maciek62

Rekomendowane odpowiedzi

Heh podłącze się bo pytanie mam identyczne odnośnie fotela kierowcy w P11... :)

dzięki Maciek62

Pozdrawiam

Heh podłącze się bo pytanie mam identyczne odnośnie fotela kierowcy w P11... :)

dzięki Maciek62

Pozdrawiam

Nie wiem jak w innych Nissanach, ale u mnie skrzypiał kiedyś - pomogło lekkie nasmarowanie takiego druta, który łączy jedną część wajchy przesuwu fotela z drugą: idzie po przekątnej, od przodu fotela. Skrzypią zwykle te końcówki/haczyki, jego mocowania, jak są suche i zbyt naprężone.

Ale czy macie tak samo, to nie wiem - chciałem pomóc... :wink:

Miałem to samo u siebie tylko, że z fotelem pasażera. Przyczyna była jak dla mnie dość dziwna. To nie fotel piszczał tylko mocowanie pasa bezpieczeństwa tzn. jego uchwyt przy fotelu, do którego wpisamy pas. Po wpuszczeniu smaru nastała cisza.

Spróbuj sie przejechac bez zapisania pasów. Jeśli będzie cicho to masz to samo co ja.

Miałem to samo u siebie tylko, że z fotelem pasażera. Przyczyna była jak dla mnie dość dziwna. To nie fotel piszczał tylko mocowanie pasa bezpieczeństwa tzn. jego uchwyt przy fotelu, do którego wpisamy pas. Po wpuszczeniu smaru nastała cisza.

Spróbuj sie przejechac bez zapisania pasów. Jeśli będzie cicho to masz to samo co ja.

taką samą przypadłość znalazłem u siebie i tak samo ją zniwelowałem :)

• 4 tygodnie później...

Z tym skrzypieniem to racja. Miałem to samo. Fotel od kierowcy skrzpiał, męczyłem się z tym chyba miesiąc i przypadkowo dostrzegłem że to nie fotel skrzypi lecz mocowanie pasa bezpieczeństwa kierowcy. Preparat WD-40 zrobił swoje!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...