Gość jscoolg Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Witam Od czerwca ujerzdzam p11.144 CVT Poczytałem trochę na ten temat i boje się o moje CVT (ponoć delikatne) Od niedawna (kojarze to z obniżeniem temeperatury) Kontrolka "CVT" zachowuje się inaczej niż dotychczas. Dotej pory zapalała sie po przekręceniu kluczyka i gasła Teraz zapala sie przy uruchamianiu silnika i gaśnie po 1-2 sekundach (mniej więcej równocześnie z kontrolką oleju) - jak jest u Was (czy tak samo) - czy moze to oznaczać nadchodzące problemy ze skrzynią ? - jak i gdzie sprawdzić stan skrzyni (chce uniknąć ASO które skasuje mnie na 200 pln za podłączenie do kompa i powie że błedów nie stwierdzono) Dodam tylko że nie widze żadnych anomali w działaniu skrzyni, olej wygląda bardzo czysto i jego ilosc jest w normie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwar00 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Aby niedrogo zdiagnozować skanerem polecam Japan Auto na Mrówczej 124 telefon 509 598 461 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 ona jest sterowana ciśnieniem oleju- jest chłodniej więc może dłużej zajmuje wytworzenie ciśnienia.Skrzynia ta ma dużo elektroniki - jeśli poziom oleju jest ok i nie wyskakują błędy to wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.