Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11] Przednie słupki

Gość lempl

Rekomendowane odpowiedzi

Jak można wymontować przednie słupki w P11? Chcę wymienić firmowe tweetery na nowe i przy pierwszym podejściu próbowałem się dostać przez maskownice, ale wygląda na to, że są one nie tylko na zatrzaski ale są też zgrzane ze słupkiem. Jeden 'nit' juz zdaje się wyłamałem a słupek też nie ma specjalnie ochoty puścić i nie wiem jak go bezstratnie wymontować. Proszę o rady.

Jak można wymontować przednie słupki w P11? Chcę wymienić firmowe tweetery na nowe i przy pierwszym podejściu próbowałem się dostać przez maskownice, ale wygląda na to, że są one nie tylko na zatrzaski ale są też zgrzane ze słupkiem. Jeden 'nit' juz zdaje się wyłamałem a słupek też nie ma specjalnie ochoty puścić i nie wiem jak go bezstratnie wymontować. Proszę o rady.

Ja ostatnio chciałem zrobić dokładnie to samo, tylko jakoś brakło mi czasu. Wówczas dowiedziałem się od kolegów, że te słupki są tylko na zatrzaskach. Trzeba je energicznie pociągnąć do siebie i to wszystko.

[ Dodano: Wto Lis 07, 2006 13:41 ]

Sprawdziłem w manualu Haynes'a.

Intrukcja w punkcie Demontaż osłony słupków przednich głosi dokładnie tyle:

"7. Ostrożnie ściągnąć taśmę uszczelniającą

z krawędzi osłony, następnie odłączyć osłonę

od słupka.

8. Przy zamontowaniu upewnić się, czy taśma

uszczelniająca jest właściwie osadzona."

Rzeczywiście słupki są tylko na zatrzaskach. Co prawda lewy słupek trzymał jakby był przykręcony, ale w końcu puścił i obyło się bez strat :)

Już wymieniłem tweetery i wszystko gra i buczy :) Gra i buczy o niebo lepiej niż na firmowych gwizdkac :D

Dzięki za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...