Gość Addagio Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 No używane auto, to rzeczywiście loteria. Zwłaszcza przy tej bandyterii u nas w kraju. Ale mnie się chyba udało kupić takie jak chciałem. I też mam zamiar jeździć parę latek, bo starszy (ale nie za stary) samochodzik to według mnie optymalna sprawa. Moja Alma - pierwsza rejestracja koniec lutego 2002. Ja jestem II właściciel od sierpnia br. I mam ambitny plan jeździć nią jakieś 8 latek. Co najmniej. Dzisiaj coroczne zmienianie autka może być jeszcze mniej opłacalne niż kupno nowego No chyba że się handluje wózkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość superczajnik Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Odkopuję Przejechałem dotąd 3000km. Oleju nie wzięła ani trochę (!). Z napraw - musiałem zmienić akumulator (chociaż jak patrzę jakie są teraz temperatury, to pewnie by dał radę jeszcze) i pióra wycieraczek. Zapłaciłem w granicach 300zł. No i do tego oczywiście olej. Czeka mnie jeszcze czyszczenie / wymiana silniczka krokowego bo niestety jak się rozgrzeje to słabo trzyma niskie obroty. Radek100nx założył mi nowe audio i zestaw Bluetooth (bardzo polecam jego usługi - tanio i fachowo). Spalanie - w mieście 11-12l, na trasie 8-9l (8 jak jak się specjalnie nie szaleje, 9 przy stałej prędkości 160km/h na autostradzie). Oczywiście, nie jest to nowy samochód, w którym wszystko działa idealnie i naprawy robi się na gwarancji (za darmo) ale i tak z 1000zł, które zaplanowałem na wstępne wymiany i naprawy wydałem około połowy. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Komfort nieporównywalny z Punto, dynamika też trochę lepsza (chociaż i fiacik dawał radę - 75KM i masa poniżej 1 tony). Największy minus to jak dla mnie spalanie. No ale 1.8 ma swoje prawa. Przynajmniej się człowiek nauczy rozsądniej operować hamulcem i gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajac Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolony z autka. Mam nadzieję, że poszerzysz grono zwolenników tego modelu (jak sam zapewne zauwaźyłeś utyskiwaczy na tym forum nie brakuje ). Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Mam nadzieję, że poszerzysz grono zwolenników tego modelu Czyli wespół z Ajac'em i Adaggio będzie was troje :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 I tym optymistycznym akcentem powinniśmy temat zakończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi