Gość pdw Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 witam W nowym nabytku znajduje sie zainstalowany orginalny alarm. Pilot z dwoma przyciskami. Moze wie ktos jakie to ma funkcje i jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 witam W nowym nabytku znajduje sie zainstalowany orginalny alarm. Pilot z dwoma przyciskami. Moze wie ktos jakie to ma funkcje i jak to działa? A może to nie alarm tylko immobilizer. Jeśli pilot jest prostokątny i ma dwa przyciski w tym jeden może być taki żółty i masz diodę pod szybą po prawej stronie to jest wielce prawdopodobne że to nie alarm tylko immobilizer. Zdjęcie powinno rozwiać wątpliwości: Jeden przycisk służy do włączania a drugi do wyłączania. Żadnej filozofii Po za tym w ogłoszeniu o sprzedaży nie pisz raczej o alarmie dopóki nie jesteś pewny że to na pewno to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 jarki nie sądzę żeby pwd nie wiedziała czy pilot który ma to jest od alarmu czy od immobilizer. W jaki sposób by odpalał auto mając immobilizer i nie wiedząc jak go wyłączyć . Pewnie właczył alarm i chciał się coś więcej dowiedzieć o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1171 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Mam w swoim słoneczku taki właśnie immobiliser. Czy ktoś może wie jak można doprogramować (dorobić) drugiego takiego pilota ? Pytanko drugie dotyczy tzw. trybu serwisowego w którym immobiliser się nie załącza. Jest taka funkcja w tym urządzeniu ? Jeśli tak to jak ją włączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Mam w swoim słoneczku taki właśnie immobiliser. Czy ktoś może wie jak można doprogramować (dorobić) drugiego takiego pilota ? Pytanko drugie dotyczy tzw. trybu serwisowego w którym immobiliser się nie załącza. Jest taka funkcja w tym urządzeniu ? Jeśli tak to jak ją włączyć ? ha, mam ten sam problem. To znaczy tylko jednego pilota. ASO = kolosalne pieniądze. Rozpoznawałem już ten problem i wychodzi że najtaniej będzie kupić/zdobyć takiego pilota używanego i oddać do zaprogramowania. Na ebaju są takie do kupienia za kilka funtów. takie same piloty ma zdaje się Rover. W Warszawie rozmawiałem telefonicznie z serwisem który podjąłby się zaprogramowania ale musiałbym jechać tam. Nie bardzo mi się chce więc na razie modlę się żeby ten co mam mi nie wysiadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Mam w swoim słoneczku taki właśnie immobiliser. Czy ktoś może wie jak można doprogramować (dorobić) drugiego takiego pilota ? Pytanko drugie dotyczy tzw. trybu serwisowego w którym immobiliser się nie załącza. Jest taka funkcja w tym urządzeniu ? Jeśli tak to jak ją włączyć ? ha, mam ten sam problem. To znaczy tylko jednego pilota. ASO = kolosalne pieniądze. Rozpoznawałem już ten problem i wychodzi że najtaniej będzie kupić/zdobyć takiego pilota używanego i oddać do zaprogramowania. Na ebaju są takie do kupienia za kilka funtów. takie same piloty ma zdaje się Rover. W Warszawie rozmawiałem telefonicznie z serwisem który podjąłby się zaprogramowania ale musiałbym jechać tam. Nie bardzo mi się chce więc na razie modlę się żeby ten co mam mi nie wysiadł No to jest nas trzech ale do wawki też mam daleko :/ Jest taka funkcja w tym urządzeniu ? Jeśli tak to jak ją włączyć ? Tutaj jest po angielsku opis wydaje mi się że to od tego plota ale nie wiem jarki ty o tym pilocie mówiłęś TEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 jarki ty o tym pilocie mówiłeś TEN Dokładnie o tym: link jego oznaczenie (przynajmniej u mnie) to "LUCAS 3TXA KEY" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 "LUCAS 3TXA KEY" U mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukanek Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 tesh mam taki immek ... i puki co działa bez zarzutow...ale boje sie pomyślec co bedzie jak mi wysiadzie pilocik :/ no ale licze ze tak sie nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 no ale licze ze tak sie nie stanie Też tak liczyłem ale chyba nadchodzi coś strasznego :< gdy wyłączam immobilizer to dioda powinna mi się wyłączyć (tak było do wczoraj )dzisiaj zaczęła mi mrugać TO MNIE PRZERAŻA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 no ale licze ze tak sie nie stanie Też tak liczyłem ale chyba nadchodzi coś strasznego :< gdy wyłączam immobilizer to dioda powinna mi się wyłączyć (tak było do wczoraj )dzisiaj zaczęła mi mrugać TO MNIE PRZERAŻA Ale mruga cały czas nawet w czasie jazdy czy tylko do momentu uruchomienia silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ale mruga cały czas nawet w czasie jazdy czy tylko do momentu uruchomienia silnika? Do momentu uruchomienia silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Do momentu uruchomienia silnika czyli wszystko OK. Bez paniki. Nie pamiętam dokładnie w którym trybie ale chyba jak się rozłącza immobilizer bez włożenia kluczyka do stacyjki to gaśnie od razu a jak się przekręci lekko kluczyk to wtedy właśnie miga. Poprawka. Dziś sprawdziłem. Miga tylko przy wyłączeniu przed zapaleniem silnika. Jeśli nic się nie będzie działo przez 4 minuty to znowu się załącza. Czyli jeśli miga w czasie jazdy to wtedy rzeczywiście coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ta tylko jak się załączało immobilizer przez pilota to właśnie tak mrógał [ Dodano: Pon 01 Paź, 2007 21:50 ] Chyba wiem jak na stałe wyłączyć immobilizer albo mi się tak wydaje czy u Was jak się otworzy drzwi to dioda świeci cały czas? Więc tak u mnie jak otworzy się drzwi t dioda się świeci jednostajnie. Przekręcam kluczyk na ACC i na pilocie naciskam przycisk wyłączający immobilizer. W ten sposób wyłączyłem immo. A żeby go włączyć z powrotem przy otwartych drzwiach i przy kluczyku ustawionym na ACC naciskam przycisk na pilocie włączający immobilizer. Czy u Was też tak to działa? Prośba do pwd albo do moderatorów o zmianę nazwy tematu bo na temat alarmu jest tylko pierwszy post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi