Gość heineken72 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Dowiedziałem sie ze felgi które posiadam są od modelu almery N16 także jak Albin napisał pasuja do P10. W przyklejonym temacie o felgach w dziale porad eksploatacyjnych jest informacja że : do N16 mogą byc koła 185/65/15 (takie posiadam) a do P10 mogą byc koła 185/60/15 pytanie czy ta róznica (5% na wysokości opony), która daje ok 4,8% większe koło na obwodzie i przez to nie bedzie mi opona haczyć o nadkole (z tyłu czy z przodu ewentualnie) Może ktoś na P10 lub W10 ma takie własnie i jest oki? Wiem ze najlepszym rozwiązaniem jest sprzedać opony 65 i kupić niższe 60 ps. Przykro że pan administrator zamknął mój temat w czasie krótszym niz 12 godzin od jego napisania. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=260336#260336 Miał prawo, temat był poruszany jednak mógłby poczekać, gdyż nie zdąrzyłem nazajutrz nawet udzielić odpowiedzi osobom którzy mi odpisali ... ... za co im dziekuje teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Letnie koła mam 195/50 R15, a zimowe 185/65 R15. Nic nigdzie nie zaczepia. Tylko auto wygląda jak furmanka :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 fajnie.... ja mam zimówki dokładnie takie same ... czyli wejdą choć licznik km bedzie troszkę zaniżał o ok 5% a czy masz może zamontowane plastykowe nadkola w przodzie i tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 W primerze mialem zimowki19560albo6515 i przy pelnym skrecie tarly. Pozniej zobacze jaka byla wysokosc opony to poprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 mam oryginalne fele od n16 po face, z oponami jak piszesz do n16 i jeździ kozak 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Mam wszystkie 4 oryginalne nadkola, a z przodu nówki opony (max wysoki bieżnik) i nic nie ociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rachel Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 ja mam zimówki już założone - 195/65/14 i jest git bez żadnego tarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Miałem dokładnie taki sam zestaw, tzn. felgi stalowe z almery a na nich opony 185/65/15 i u mnie ocierało prawe koło ale tylko na max skręconych kołach, dało się z tym jeździć ale trochę wkurzało. Teraz mam też 15 ale alusy i do nich zakładam 185/60 i jest git. Nadkola mam oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Zamontowałem fele na tył i nie trze :grin: ... róznica w wyglądzie jest zaj... duża Jednak jak podniose na lewarku auto to wewnętrzna krawędź opony opiera sie o koniec plastykowego nadkola... ale przecież z lewarkiem nie bede jeździł Martwi mnie jeszcze tylko to że jest bardzo mała odległość wewnetrznej krawędzi opony od dolnej, metalowej osłony spręzyny amortyzatora. Ta odległość jest stała bo amorek pracuje (góra-dół) razem z oponą ale ja tam mam tylko ok 6 mm. :idea: ps. brakuje mi jednej felgi na przód więc nie zakładam narazie ale (w przyszłości)zobaczymy jak bedzie z obcieraniem w zakrętach z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 robie maly update U mnie na kolach 1519560 przy skrecie kolami na maxa tarlo o nadkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi