Gość Rafał79 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Mam problem z tylną wycieraczką, a mianowicie od niedawna wycieraczka po wyłączeniu jej wyłącznikiem znajdującym się przy kierownicy zatrzymuje się w miejscu, w którym się ją wyłączy. Tzn. wcześniej powracała zawsze na swoje pionowe miejsce. Jest to na tyle uciążliwe, że aby przetrzeć tylna szybę trzeba wycieraczką i w odpowiednim momęcie ją wyłączyć, żeby nie zatrzymała się na środku szyby. Pytanie moje jest następujące: który przekaźnik odpowiedzialny jest za powrót wycieraczki w miejsce jej spoczynku. Oraz gdzie mam go szukać, a może jest odpowiedzialne jekieś inne urządzenie? Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Przekaźnik, jest w bagażniku po prawej stronie, za wykładziną (powinny być dwa przekaźniki). Sprawdź też kabelki, które do niego prowadzą, może coś się przetarło/zwarło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość winiar31 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 a jaka to micra?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał79 Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 sorry że dopiero teraz odpisuję ale nie miałm czasu. Jest to micra 1,0 z 96 roku 5d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Unexy Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Odkopie temat - jakiś czas temu tylna wycieraczka przymarzła mi do szyby, co wyszło przy próbie uruchomienia. Po odczepieniu od szyby i oczyszczeniu z lodu zaczęła zachowywać się dziwnie - nie zatrzymuje się we właściwym położeniu tylko leci gdzieś poniżej tablicy rejestracyjnej. Skąd to może wynikać i co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gazelek Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Odkopie temat - jakiś czas temu tylna wycieraczka przymarzła mi do szyby, co wyszło przy próbie uruchomienia. Po odczepieniu od szyby i oczyszczeniu z lodu zaczęła zachowywać się dziwnie - nie zatrzymuje się we właściwym położeniu tylko leci gdzieś poniżej tablicy rejestracyjnej. Skąd to może wynikać i co z tym zrobić? Nie wiem jak to wytlumaczyc - przekrecil sie silniczek od wycieraczki...? Mi tez tak wycieraczka leciala odrazu po zakupie. Okazalo sie, ze ktos przykrecil ramie wycieraczki poziomo (a poczatkowe polozenie w Micrze jest pionowo). Jak wlaczylem - wycieraczka leciala na tablice rejestracyjne. Sciagnij nakladke na srubie na ramieniu wycieraczki, odkrec srube (klucz 10 albo 13, nie pamietam). Nastepnie 'otworz' wycieraczke (pociagnij do siebie, zeby nie lezala na szybie), sciagnij ramie i ustaw w polozeniu pionowym. Przykrec, sprawdz czy jest dobrze, jesli dalej zle, to ustawiaj az do skutku. Zakladam, ze to problem z ustawieniem wycieraczki (badz przekreconym silniczkiem) - bo mozliwe, ze to jakas grubsza sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Unexy Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Sprawa już załatwiona, winowajcą była obluzowana śrubka teraz chodzi bez zarzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.