Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Proszę o małą porade, może ktoś już lakierował swoją Primkę i wie jak podejść do lakierowania słupków. Chcę dobrze polakierować auto aby po pół roku nie było odprysków więc jak to widzicie? Czy wyjmować szyby czy nie? Oczywiście sam tego robić nie zamierzam ale chcę wiedzieć czego wymagać od lakiernika? W przypadku wyciągania szyb czy trzeba kupic nowe uszczelki? Mam matowy lakier troszkę i są odbarwienia od słońca i brudu, dlatego chcę prysnąć go w przyszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Po co chcesz wyciagać szybe :-) ??? nie potrzeba, lakiernik zdejmie tylko uszczelkę. Szyby oklei papierem badź folią. Jak masz jakies wgniecenia to zaszpachluje, resztę zmatowi, odtłuści i będzie gotowa do malowania :-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Oskar, dzieki za podpowiedz. Wlasnie sie zastanawialem jak malowac przy uszczelkach i stad pomysł na wyjmowanie szyb. Teraz wszystko jasne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Nie powiem, ze jestem specjalistą w tej dziedzinie ale ucząc sie w technikum samochodowym, pracowałem w wakacje w warsztacie lakierniczo - blacharskim :-) i wielokrotnie przygotowywałem samochody do malowania pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.