Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja tuleje w nim wymieniałem rok temu, może rzeczywiście nasmarować. Ale czy nie jest ryzykowane jak ze smarowaniem sworznia? Bo wiem że smarowanie sworznia już nie jest wskazane bo traci sie wyczucie zużycia i może dojść do zonka na drodze. Napisz czy wiesz coś o tym zagadnieniu. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Spokojnie możesz jeździć na smarowanym sworzniu, jak będzie zużyty to na bank wyczujesz. Skrzypi jak jest jeszcze w niezłym stanie tylko dostał wilgoci i piasku i stary smar został wyparty, jak będzie konkretnie rozwalony to będzie tłukło a tego żaden smar Ci nie ukryje. (ps. fabryczne też są smarowane tylko z czasem woda wypiera stary smar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwona82 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 U mnie skrzypi z lewej strony deski rozdzielczej, a więc blisko mnie i też mnie to drażni. Ale muszę sprawdzić czy to czasem nie coś na zewnątrz, bo ostatnio jak wjeżdżałam do garażu to się brat śmiał ze mnie, że mój "staruszek" już skrzypi. A wię chyba słychać to na zewnątrz. :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 U mnie skrzypi z lewej strony deski rozdzielczej, a więc blisko mnie i też mnie to drażni. Ale muszę sprawdzić czy to czasem nie coś na zewnątrz, bo ostatnio jak wjeżdżałam do garażu to się brat śmiał ze mnie, że mój "staruszek" już skrzypi. A wię chyba słychać to na zewnątrz. :027: No to górny wahacz się przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar80 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Niestety skrzypienie znowu się pojawiło na nierównej drodze. Ale i tak jest połowę ciszej niż przedtem. Mechanik przesmarował mi tą śrubę która wchodzi w tuleję przy górnym wahaczu. Ale tam jest w środku jeszcze guma i to chyba ona daje znać o sobie bo to taki dźwięk jest jakby guma ocierała o coś. Ponadto troche luźno chodzi tuleja z tą gumą jak jest odkręcona śruba. Czy da się wymienić samą tuleję z tą gumą czy trzeba cały wahacz kupić, jest tam w środku jeszcze łożysko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 mar80, można samą tuleję ale nie wiem czy nie są sprzedawane jako komplet na dół i górę. Już nie pamiętam bo to było rok temu, ale wydaje mi się że za tuleje na cały wachacz zapłaciłem koło 60zł. Ale teraz już cały wahacz 555 kupisz za nieco ponad 100zł. Może lepiej całość wymienić http://moto.allegro.pl/item264048554_wahac...990_2002r_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar80 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Ok Wielkie dzięki za pomoc i rady !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Ja u siebie juz znalazłem co powoduje skrzypienie od jesieni do wiosny to jest kratka nawiewu od strony kierowcy z której wieje na szybe boczną...nie wiem dlaczego ale wydaje dziwny dzwoniący dzwięk przyjdzie lato to zerkne sobie tam co można z tym robic Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi