Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

sterownik airbagu

Gość krzysiek_g

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzysiek_g

Witam

Zapalila mi sie dzisiaj kontrolka poduszek. Juz raz podlaczalem do kompa ale chyba mam przewod uszkodzony od bocznej pasazera. I w zwiazku z tym mam dwa pytania: gdzie jest schowany sterownik i czy w razie wypadku nie zadziala tylko ta jedna poduszka czy wszystkie tak jak jest z abs?

pozdrawiam

Witam, sterownik jest schowany pod tunelem srodkowym, kolo drazka zmiany biegów, co do drugiego pytania to nie znam odpowiedzi a sam jestem ciekaw .

Pozdrawiam.

sprawdz czy pod fotelem gniazdko ci sie nie poluzowalo. jak zobaczysz jak to jest polaczone to sam sie bedziesz dziwil, e dopiero teraz sie zapalila ;)

w n-16 wymieniano kostki od bocznych poduszek na gwarancji ( te pod fotelami ). Powodowało to zapalanie się kontrolki przy chwilowym braku kontaktu.Najprostrzą metodą jest polutowanie przewodów na stałe lub montaż jakiejś innej kostki.W razie wypadku nie zadziała żadna poduszka gdy świeci się kontrolka.błąd = awaria -> lepiej nie odpalać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...