Gość leonid Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Witam, niedawno kupiłem kolejną primerę, tym razem kombi w11 12.1999. Trochę muszę w nią zainwestować, ale samochód ogólnie jeździ całkiem dobrze. Kilka tygodni zauważyłem, że na dywaniku pasażera jest jakaś ciecz, sprawdziłem wygląda na to że woda. Dziwne.. Woda kapie zza schowka pasażera, jak pomacam ręką to jest mokro, najpierw myślałem że to coś związanego z klimą. Ale dziś wsiadam do samochodu i patrzę znowu woda... Samochód stał na świeżym powietrzu, w nocy padał deszcz i proszę WODA w środku! I to nie mało, jeszcze trochę i będzie powódź. Czy ktoś miał coś takiego? Co to może być, czy możliwe, że woda leci przez system nawiewu? zaczynam się już martwić czy jak rozbiorę deskę rozdzielczą nie zastanę tam jakiegoś próchna i kupy rdzy. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Wyszukiwarka wszystko Ci powie. Użyj jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Wyszukiwarka wszystko Ci powie. A konkretnie tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...light=podszybiu Chociaż niektóre linki już nie działają, bo zostały wykasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Powraca stary temat. A więc: Witam. Położenie szyby jest ustalane dwiema spinkami (zielone albo żółte). Szyba się na nich opiera. Jest to takie ułatwienie przy montażu szyby. Prawa z nich jest usytuowana nad kanałem wlotowym powietrza do wnętrza auta. Jeśli jej osadzenie jest nieszczelne, to wiadomo, że woda będzie skapywała w ten wlot powietrza. Po zdjęciu osłony plastikowej podszybia proponuję polać na spinkę wodę i zaobserwować co się dzieje pod nią. Obok jest taka duża plastikowa zaślepka (ona nie musi być uszczelniona), którą można wyjąć i przez ten otwór można nawet włożyć rękę, żeby pomacać spinkę od spodu. Spinkę proponuję dokładnie odtłuścić i zakleić np. silikonem. Przy okazji we wnęce podszybia można zrobić trochę porządku, gdyż przez lata napewno nagromadziło się tu trochę śmieci. Pozdrawiam. B12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leonid Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Po raz kolejny znajduję tu odpowiedź THX, W końcu może mi się uda podjechać na któryś SPOT Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AS Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 JA problem załatwiłem dobrą tasmą izolacyjną w kolorze czarnym. Zakleiłemz góry styk szyby i tej gumowej uszczelki na podszybiu która bezpośrednio do niej dotyka i nic nie leci od czterech miesięcy . Po goracym lecie się pewnie zawulkanizowała tem więc prędko nie zejdzie. MOże to nie jest rozwiązanie na zawsze ale tanie i zero wysiłku, wyglądu nie psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duszanek Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Bardzo Wam dziękuje, jestem tu pierwszy raz i już znalazłem temat który mnie trapił. Też po opadach deszczu miałem wodę na wycieraczce, bałem się że, coś poważniejszego. Mam primere 96r.2.0 TD sporwadziłem z Niemiec półtora roku temu. Sprawuje się przyzwoicie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radoslawos Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 A ja cie trochę postraszę miałem dokładnie takie same objawy czyli woda na dywaniku pod schowkiem u mnie była to jednak nieszczelna nagrzewnica (która potem zalała mi komputer) a więc u mnie wydatki były dosyć znaczne remont komputera: 450PLN (w ASO krzykneli wymianakompa!!! pacany) wymiana nagrzewnicy 400PLN (niestety całą dechę trzeba zdjąć) koszt nagrzewnicy: 60PLN (używka z angola na Allegro kurcze dobrze ze jest coś takiego jak Allegro) życze Tobie z całego serca żeby to była jednak ta uszczelka o krórej pisane jest wcześniej, bo ja przeszedłem koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duszanek Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Myślę ,że napewno uszczelka, ponieważ auto garażuje i wtedy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 widze ze w tym temacie dotyczy to glownie P11 i P11.144 ale to jest jedna z wad primy w mojej P10 tez to jest i w wielu wielu innych ja jeszcze tego nie zrobilem (nie bylo wielkich ilosci wody we wnetrzu) ale jak bedzie duzo wody zaczne cos dzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi