Gość ewmarko Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam Wymieniłem lampy przednie w K11 (poprzednie miały pourywane uchwyty) i mam problem polegający na źle oświetloną drogę (wg. mnie). Byłem z tym problemem na stacji ASO i sprawdzili najpierw jedno oko a następnie drugie i wszystko wg. nich jest ok. Mam pytanie czy lewe światło ma też mocno oświetlać lewą stronę jezdni?, a jak z oświetleniem prawej strony jezdni?, która powinna być dominująca? jak to sprawdzić w domowych warunkach? Dziękuję bardzo Pozdrawiam i życze miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Swiatła powinny świecić jadnakowo i oświetlać Ci drogę dobrze, jeśli uważasz że jest słabe oświetlenie drogi taj sobie żarówkę o więkrzej mocy. A z tym że lewa świeci mocniej od prawej, to raczej powinno być odwrotnie że prawa świeci mocniej żeby pobocze oświetlać, ale wogóle nie było takiego czegoś w micrze K11, możliwe że jest to wina że nie są jednakowe żarówki, sprawdź to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Generalnie prawa powinna świecić troszkę na pobocze snop musi przypominać cos takiego: lewa ____/ prawa Podjedź do stacji kontroli pojazdów, tam za 10zł wszystko Ci za***iście ustawią chociaż japończyków nie lubią bo jest trudne dojście do śrób regulacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewmarko Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Swiatła powinny świecić jadnakowo i oświetlać Ci drogę dobrze, jeśli uważasz że jest słabe oświetlenie drogi taj sobie żarówkę o więkrzej mocy. A z tym że lewa świeci mocniej od prawej, to raczej powinno być odwrotnie że prawa świeci mocniej żeby pobocze oświetlać, ale wogóle nie było takiego czegoś w micrze K11, możliwe że jest to wina że nie są jednakowe żarówki, sprawdź to Dzięki za info , ale żarówki mam jednakowe, chodziło mi oodległość między lampami (rozbieżność lamp), czy jest to możliwe? Pozdrawiam , miłego dnia [ Dodano: Sro 15 Lis, 2006 10:49 ] Generalnie prawa powinna świecić troszkę na pobocze snop musi przypominać cos takiego:lewa ____/ prawa Podjedź do stacji kontroli pojazdów, tam za 10zł wszystko Ci za***iście ustawią chociaż japończyków nie lubią bo jest trudne dojście do śrób regulacyjnych. Witam Mam tak, ale jednak w starych lampach to ćmy padały, a tu jest inaczej, czy lampy mogą być rozbieżne? Pozdrawiam , miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek00000 Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 witam miałem ten sam problem, ustawiono mi swiatła aso i w nocy nic niewidziałem, no prawie nic, co sie okazało, żarniki w zarówkach były krzywe i tak swieciły ze wszystkie sowy było widac na drzewach, zmieniłem na żarówki firmy hela i jak rekom odjoł, wczesniej były philipsy , ale te są stosónkowo niedrogie i bardzo dobrze swiecą polecam, pozdrawiam , narazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wsheepw Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam, Ja mam model z 2002 i tutaj pytanie: Gdzie i czym należy kręcić w reflektorze, aby ustawić wysokość swiateł? Jeśli to możliwe proszę o wskazanie na obrazku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gawor91 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 tym co sie kreci posprawdzaj wszystko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxl24h Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Na zdjeciu tylnej części lampy niema silniczka (w czerwonym kółku) regulacji wysokości! A to na nim jest takie białe małe pokrętło którego raczej nie ruszysz bez klucza przynajmniej w k11 z 97r. Pamiętaj żeby pokrętło w kabinie ustawić na zero i wyjąc wszystkie ciężkie rzeczy z bagażnika i prawa lampa ma świecić ciut dalej (3-4m) niż lewa a lewa nie dalej niż 30 m ale w praktyce ustaw na 20 bo im dalej tym światło jest bardziej rozproszone i mniej widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.