Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

pęknięta półoś Primera P10 - problemy

Gość mdzalewscy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mdzalewscy

autko stoi u mechaniora, mechanior chce żebym kupił półoś długą twierdzi iż ona ma z przegubami około metra, bez przegubów 85cm i że ma od silnika 25 zęby od koła 32 zęby. Problem w tym iż nikt nie ma takiej półosi, podobno jakaś ona podwójna, znowu inny "szrotowiec" twierdzi , że ma do mojego auta (2.0 16v 116km, 1992r. sedan, abs, skrzynia manual) ale on ma od silnika 25 zęby, od koła 27 zęby. auto stoi 50 kilometry odemnie i nie mogę sprawdzić ile ma to zębów. Mechanior

Ktoś z szanowych forumowiczów może ma informację w tym temacie, a może wie gdzie używkę można kupić.

Czy w tym konkretnym aucie były stosowane różne półosie ?

[ Dodano: Sro 15 Lis, 2006 16:57 ]

jeszcze lepiej dzwoniłem do nippon auto i oni tłumaczą iż do mego auta idzie półoś prawa 435/32/32 i jest pewny

prawa.jpg

Jeżeli chodzi o wałek półosi (na obrazku jest to nr 8 ) to są dwa rodzaje 25/32 zębów i 32/32 zębów (u mnie taka jest). Jeżeli mechanior twierdzi, że jest 25/32 to dzwoń do firmy motomax, tam napewno takie mają bo w nissanach to częsta przypadłość, o ile się nic nie zmieniło to cena 190zł za wałek półosi, plus 25zł za przesyłkę.

www.motomax.pl

Gość mdzalewscy
Obrazek

Jeżeli chodzi o wałek półosi (na obrazku jest to nr 8) to są dwa rodzaje 25/32 zębów i 32/32 zębów (u mnie taka jest). Jeżeli mechanior twierdzi, że jest 25/32 to dzwoń do firmy motomax, tam napewno takie mają bo w nissanach to częsta przypadłość, o ile się nic nie zmieniło to cena 190zł za wałek półosi, plus 25zł za przesyłkę.

www.motomax.pl

na pewno był stosowany 25/32 zębów, bo w nippon auto twierdzą iż nigdy nie było takiego

na pewno był stosowany 25/32 zębów, bo w nippon auto twierdzą iż nigdy nie było takiego

To twierdzisz, że był stosowany ten 25/32, czy nie, bo ciężko zrozumieć z Twojej wypowiedzi?

• 2 tygodnie później...

Bardzo dobra firma ale ceny to nie takie niskie: we wtorek odesłali prawą półoś ze zregenerowanym przegubem wewnętrznym(pękła mi guma zabezpieczająca i nawłaziło piachu) i wałkiem - jedynie 605 zł + przesyłka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...