Gość mdzalewscy Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 autko stoi u mechaniora, mechanior chce żebym kupił półoś długą twierdzi iż ona ma z przegubami około metra, bez przegubów 85cm i że ma od silnika 25 zęby od koła 32 zęby. Problem w tym iż nikt nie ma takiej półosi, podobno jakaś ona podwójna, znowu inny "szrotowiec" twierdzi , że ma do mojego auta (2.0 16v 116km, 1992r. sedan, abs, skrzynia manual) ale on ma od silnika 25 zęby, od koła 27 zęby. auto stoi 50 kilometry odemnie i nie mogę sprawdzić ile ma to zębów. Mechanior Ktoś z szanowych forumowiczów może ma informację w tym temacie, a może wie gdzie używkę można kupić. Czy w tym konkretnym aucie były stosowane różne półosie ? [ Dodano: Sro 15 Lis, 2006 16:57 ] jeszcze lepiej dzwoniłem do nippon auto i oni tłumaczą iż do mego auta idzie półoś prawa 435/32/32 i jest pewny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Jeżeli chodzi o wałek półosi (na obrazku jest to nr 8 ) to są dwa rodzaje 25/32 zębów i 32/32 zębów (u mnie taka jest). Jeżeli mechanior twierdzi, że jest 25/32 to dzwoń do firmy motomax, tam napewno takie mają bo w nissanach to częsta przypadłość, o ile się nic nie zmieniło to cena 190zł za wałek półosi, plus 25zł za przesyłkę. www.motomax.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Obrazek Jeżeli chodzi o wałek półosi (na obrazku jest to nr 8) to są dwa rodzaje 25/32 zębów i 32/32 zębów (u mnie taka jest). Jeżeli mechanior twierdzi, że jest 25/32 to dzwoń do firmy motomax, tam napewno takie mają bo w nissanach to częsta przypadłość, o ile się nic nie zmieniło to cena 190zł za wałek półosi, plus 25zł za przesyłkę. www.motomax.pl na pewno był stosowany 25/32 zębów, bo w nippon auto twierdzą iż nigdy nie było takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 na pewno był stosowany 25/32 zębów, bo w nippon auto twierdzą iż nigdy nie było takiego To twierdzisz, że był stosowany ten 25/32, czy nie, bo ciężko zrozumieć z Twojej wypowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rachel Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 http://motomax.pl/ Polecam tam zadzwonić - bardzo dobry kontakt no i extra cena za półosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fenol Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Bardzo dobra firma ale ceny to nie takie niskie: we wtorek odesłali prawą półoś ze zregenerowanym przegubem wewnętrznym(pękła mi guma zabezpieczająca i nawłaziło piachu) i wałkiem - jedynie 605 zł + przesyłka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.