Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11. Po zmianie kół ściąga w lewo.

Gość socha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Jestem nowy, więc darujcie, że zadaję infantylne pytania. W swojej, kupionej tydzień temu, P 11, 2001 r., zmieniłem koła: z nowych opon letnich na alufelgach na zmęczone opony zimowe na felgach stalowych (zostały wyważone przed założeniem). I mam nieodparte wrażenie, że delikatnie ściąga mnie w lewo. Czyżby z powodu zmęczonych opon zimowych? Z góry dzięki za pomoc.

Gość Krzysiek_Lublin

Zapewne jest to wina tych opon. Jesli kola zostaly wywazone, a tak wlasnie piszesz, to nie ma innej rzpyczyny jak zuyte opony. Chyba ze...moze felga jest lekko skrzywiona??

Witam. Jeżeli są to opony używane wcześniej w innym samochodzie mogą być nie równo zdarte (ak mówisz że są już wysłużone) ale nie tylko dlatego - mogły być zamienione stronami przy zakładani. mogła być źle ustawiona zbieżność kół w poprzednim aucie lub mało powietrza to wszystko wpływa na nierównomierne zużywanie się opon co prowadzi np do ściągania. Mogła być też zamieniona któraś opona z tyłu na przód. Ja polecam kupowanie nowych opon - wydaje się więcej kasy ale jakość jest nie do porównania chyba że opony używane są po jednym sezonie i nie zniszczone. pozdro.

Witam. Jeżeli są to opony używane wcześniej w innym samochodzie mogą być nie równo zdarte (ak mówisz że są już wysłużone) ale nie tylko dlatego - mogły być zamienione stronami przy zakładani. mogła być źle ustawiona zbieżność kół w poprzednim aucie lub mało powietrza to wszystko wpływa na nierównomierne zużywanie się opon co prowadzi np do ściągania. Mogła być też zamieniona któraś opona z tyłu na przód. Ja polecam kupowanie nowych opon - wydaje się więcej kasy ale jakość jest nie do porównania chyba że opony używane są po jednym sezonie i nie zniszczone. pozdro.

i dokładnie coś podobnego miałem na myśli

Witam

Ja kiedyś kupiłem używane opony, założyli mi je na felgi i wyważyli (teoretycznie), wyjechałem z wulkamizacji i też mnie ściągało, okazało się że na oponie jest bąbel od wewnętrznej strony samochodu. Musiałem założyć inne opony. Jeśli to nie to, to w 100% zgadzam się z tą wypowiedzią:

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...