Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] ...gdzie są świerszcze?

Gość lodidodi

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadacze P10-siątek, co może mi trzeszczeć w kokpicie?? słyszalne w obrotach 2500-3000 dokładnie nie podam bo sikorka mi siedzi zamiast obrotomierza :P ...dodam że nie ma różnicy czy zimny czy ciepły, dzwięk wydobywa się jakby z okolic środkowych nawiewu nawiewów, słyszałem że może coś od strony silnika wibracji dostaje ale moja gimnastyka nad ścianą grodziową niczego nie wykazała, podobno maska na zawiasach może być ale też to nie to bo tam wszystko cacy, znaaaczy maska była przekładana z zawiasami (dzwon) i dalej to samo także jak możecie podsuńcie jakieś miejsca które można skukać. Kilka razy odkręcałem zegary, ten panel sterowania gdzie umiejscowione są przełączniki no i nie moge tego świerszcza ubić!!!

pozdrawiam i z góry podziękowania ;)

Posiadacze P10-siątek, co może mi trzeszczeć w kokpicie?? słyszalne w obrotach 2500-3000 dokładnie nie podam bo sikorka mi siedzi zamiast obrotomierza n ...dodam że nie ma różnicy czy zimny czy ciepły, dzwięk wydobywa się jakby z okolic środkowych nawiewu nawiewów, słyszałem że może coś od strony silnika wibracji dostaje ale moja gimnastyka nad ścianą grodziową niczego nie wykazała, podobno maska na zawiasach może być ale też to nie to bo tam wszystko cacy, znaaaczy maska była przekładana z zawiasami (dzwon) i dalej to samo także jak możecie podsuńcie jakieś miejsca które można skukać. Kilka razy odkręcałem zegary, ten panel sterowania gdzie umiejscowione są przełączniki no i nie moge tego świerszcza ubić!!!

pozdrawiam i z góry podziękowania n

Witam. Śmieszna sprawa jest z tymi odgłosami bo ja miałem coś podobnego. Odgłos najbardziej był słyszalny podczas redukcji biegu lub hamowania silnikiem - odgłos przypominał arkusz blachy który dostał wibracji. Po sprawdzeniu wszystkich możliwych miejsc (panel środkowy, blaszana osłonka wokół sondy lambdy, maska, blaszana szuflada radia) i nic. Wtedy skończyła mi się cierpliwość bo odgłosy z czasem się nasilały więc oddałem do mechaniora. I co się okazało to że jest urwana nagrzewnica która właśnie się znajduję pod kokpitem tak między silnikiem a panelem środkowym dokładnie tam gdzie było słychać odgłosy. Dodam jeszcze że dodatkowym objawem u mnie było słabe ogrzewania ale niestety naprawa opuszczonej nagrzewnicy nic nie pomogła. Podejrzewam że u Ciebie może być to samo lecz nie objawia się to słabym ogrzewaniem bo u mnie mogło być to dodatkową usterka i wcale nie mającą nic wspólnego z tym opuszczeniem. Aby się dostać do tej nagrzewnicy trzeba trochę cierpliwości i czasu więc ja oddałem do naprawy ale najlepiej sprawdzić dokładnie inne miejsca żeby być pewnym tego że to nagrzewnica bo trochę zabawy jest. Pozdrawiam.

Miałem cośpodobnego i po dłuższym szukaniu u mnie okazało się że środkowy panel z radiem i tp ociera o zewnętrznę obudowe koło kierownicy. ystarczyło wcisnąć kawałek papierku między dwie obudowy i przestało ale teraz coś mi trzeszczy nad głową w drzwiach i nie nie wiem co choćiasz wiem w którym miejscu.

Miałem cośpodobnego i po dłuższym szukaniu u mnie okazało się że środkowy panel z radiem i tp ociera o zewnętrznę obudowe koło kierownicy. ystarczyło wcisnąć kawałek papierku między dwie obudowy i przestało ale teraz coś mi trzeszczy nad głową w drzwiach i nie nie wiem co choćiasz wiem w którym miejscu.

Mam też świerszcza .. byłem u dwóch magików i patrzyli na mnie jak na kretyna :(

odzywa się tylko w czasie jazdy, w czasie pracy na wolnych obrotach nie.

Mam nie jasne wrażenie, że to dźwięk pochodzący z układu wydechowego...

Ale nie mam potwierdzenia..

Żona twierdzi, że też słyszy ;) ale nie wiem czy tego nie mówi z lojalności ;).

Cykanie jest na tyle delikatne, że wystarczy radio włączyć i nie słychać. Tej wersji się trzymam.

Sławek

Witam.

U mnie wpadał w wibracje metalowy gruby przewód (chyba od pompy hamulcowej), który biegnie pod maską po podszybiu. Zaczepiony był fabrycznie plastikowymi spinkami, które mają już luz. Podłożyłem kawałek gumy i jest cisza.

Co prawda zanim to zrobiłem to wymieniłem niepotrzebnie pierwszy tłumik - myślałem, że to on wydaje te dźwięki... :roll:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...