Gość Addagio Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 W swoich autach robię tak:myję szyby środkiem do ich czyszczenia z dodatkiem amoniaku. Dokładnie wycieram, potem potem nakładam antyfoga, mam trochę rain-x (wersja anti fog a nie chemiczna wycieraczka) ze starych zapasów który wciąż działa lepiej niż środki które kupiłem niedawno. Dokładnie nanosze na szyby i trę dość długo żeby były aż suche. Problem parowania szyb jest dzięki temu niewielki. Jestem pod wrażeniem. Naprawdę, nie żartuję. Żaden mój samochód nie doświadczył takiego traktowania... I chyba nie doświadczy Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 dobra dobra po prostu wolę zamiast często ale niedokładnie, wyczyścić samochód w środku raz na jakiś czas ale od a do z żeby aż pachniał nowością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 raz na jakiś czas Tak co sobotę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 raz na jakiś czas Tak co sobotę :wink: wcierać, wcierać, masować, masować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 polecam szmatki którymi czyści się szyby bez użycia chemii rewelacja szybko i wygodnie i bez smug. Potwierdzam są to ściereczki z Microfibry po 5zeta za sztukę, nie tylko myję nimi szyby w samochodzie ale wycieram całe auto do sucha nie pozostawiają żadnych smug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Dokładnie umyta szyba to połowa sukcesu. Na brudnej powierzchni para utrzymuje się dłużej. Ścierki z mikrofiby są rewelacyjne jeżeli chodzi o czyszczenie, niedość że nie trzeba żadnych środków oprócz wody to jeszcze wytarta szyba jest krystaliczna. Zastanowiły mnie preparaty anty-fog i dla celów naukowych takowy nabędę. Natomiast rozwalił mnie na atomy opis w jednej z aukcji allegro cyt: Produkt do wszystkich rodzaji silników benzynowych oraz diesla pozdr [ Dodano: Nie 03 Gru, 2006 15:31 ] Naniosłem preparat Shell na szyby. Efekt jest zadowalający - szyby wbrew nazwie środka i tak zaparowują ale odparowanie następuje znacznie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi