Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czemu mi się tak szybko syfi szyba czołowa od wewnątrz?

Gość notek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W swoich autach robię tak:

myję szyby środkiem do ich czyszczenia z dodatkiem amoniaku. Dokładnie wycieram, potem potem nakładam antyfoga, mam trochę rain-x (wersja anti fog a nie chemiczna wycieraczka) ze starych zapasów który wciąż działa lepiej niż środki które kupiłem niedawno. Dokładnie nanosze na szyby i trę dość długo żeby były aż suche. Problem parowania szyb jest dzięki temu niewielki.

Jestem pod wrażeniem. Naprawdę, nie żartuję.

Żaden mój samochód nie doświadczył takiego traktowania... I chyba nie doświadczy :(

Pzdr.

• 2 tygodnie później...
polecam szmatki którymi czyści się szyby bez użycia chemii rewelacja szybko i wygodnie i bez smug.
Potwierdzam są to ściereczki z Microfibry po 5zeta za sztukę, nie tylko myję nimi szyby w samochodzie ale wycieram całe auto do sucha nie pozostawiają żadnych smug

Dokładnie umyta szyba to połowa sukcesu. Na brudnej powierzchni para utrzymuje się dłużej. Ścierki z mikrofiby są rewelacyjne jeżeli chodzi o czyszczenie, niedość że nie trzeba żadnych środków oprócz wody to jeszcze wytarta szyba jest krystaliczna.

Zastanowiły mnie preparaty anty-fog i dla celów naukowych takowy nabędę.

Natomiast rozwalił mnie na atomy opis w jednej z aukcji allegro cyt: Produkt do wszystkich rodzaji silników benzynowych oraz diesla :D

pozdr

[ Dodano: Nie 03 Gru, 2006 15:31 ]

Naniosłem preparat Shell na szyby. Efekt jest zadowalający - szyby wbrew nazwie środka i tak zaparowują ale odparowanie następuje znacznie szybciej.