Gość raVonline Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 w mojej almie stuknelo 100kkm poza tym gdy pokonuje garby (auto podskakuje) sluchać jakby gruchotanie (z przedniej) lewej strony bylem w warsztacie (nie ASO) - koles powiedzial ze silentbloki do wymiany... :roll: i teraz pytanie --- > czy w N16 trzeba wymienic CALY wachacz czy da sie wymienic same silentbloki? jesli tak to czy są zamienniki? w ASO wahacz do mojej almy to koszt 1100zl z robocizną i geometrią :sad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Mam to samo u siebie. Sprawdzałem w ASO i oni to nazwali jako tylne mocowanie przedniego wahacza. Koszt troche mniejszy niż tobie powiedzieli bo 780 zł. Ale mają jakiś zamienniki, godne polecenia, za około 400 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 czyli do wymiany CAŁY wahacz? - ta cena 780zl to z montazem w ASO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Z tego co pamietam to była cena samego wahacza. Ale jutro musze odwiedzić ASO to sie jeszcze podpytam dokładnie. Ewentualnie ile zechcą za robocizne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 no to by sie zgadzalo 780 to 250robocizna + 100 geometria [ Dodano: Sro 29 Lis, 2006 16:33 ] wymienilem dwa przednie wahacze - stuków nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 a zamiennik jakos ponizej 300zl od szt, silentblocki mozna wymienic z tego co wiem, ale w aso sie nie bawia, polecam dobrego mechanika co ma prase ;-) ps. nie prace, tylko prase zeby wybic ta tulejke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartto Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 czesc u siebie wymienialem silentblocki - (tylne tuleje wahacza przedniego) Almera N16,2000 rok 1,8 czesci NIPPARTS - kupowalem w Tarnowie - koszt jesli dobrze pamietam jakies 130 PLN...ale nie jestem do konca pewny teraz... http://www.mytnik.com.pl/index.php zadzwon i zapytaj tam.... szczerze mowiac obdzwonilem b.duzo sklepow i hurtowni...wszedzie mi mowili ze brak zamiennikow i jedyne rozwiazanie to wymiana calego wahacza....a w Tarnowie powiedzieli ze maja i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksentinel Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Witam. A czy w Almerze i Primerze tuleje tylnych wachaczy wszystkie są takie same? T.j. po 4 tuleje tego samego rodzaju na stronę samochodu, lewą i prawą? (po 2 tuleje na każdy wachacz, a na każdej stronie są 2 wachacze, przedni i tylni). Chce je u siebie wymienić i nie wiem czy wszystkie tuleje w tyłu są takie same. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.