Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tylna szyba i zakłócenia radia [P11]

Gość misztan

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny rok i kolejny problem ...

Jadę sobie dzisiaj rano do pracy radio gra CB też działa, szyby zaparowane więc odpalam ogrzewanie tylnej szyby a ty jak nie zacznie szumieć i w radio, i w CB !! wyłączę jest OK. odpalę - znowu szumy ...

Miałem podobny problem rok temu, nie zawsze się to działo ale czasem tak i nie wiadomo od czego, po prostu tak jakby bez przyczyny. Wtedy postawiłem za przyczynę padający akumulator a potem alternator i nie wiem do końca czy to było przyczyną ale problemu nie miałem aż do tej pory.

A tu proszę wrócił jak bumerang mój stary problem – przyznam, że jest to troszkę upierdliwe z tym szumieniem, a że zima idzie to szybę trzeba będzie grzać coraz częściej...

Może ktoś się spotkał z takim problemem, bo ja nie wiem gdzie szukać przyczyny.

Gość maciejka_sz

Dostep do stykow na tylnej szybie chyba nie jest jakos specjalnie zakryty... przyjrzyj sie - powinno byc je widac gdzies kolo tylnej polki. Obstawiam jednak przekaznik na desce... mogly zasniedziec styki bo przeciez ogrzewanie uzywa sie sporadycznie. Jak sie juz do tego dokopiesz to przeczysc styki i najlepiej popsikaj jakims sprayem do elektrycznych rzeczy typu kontakt60 albo cos w tym rodzaju.

Dla odmiany u mnie w CB slychac zaplon :) Ale to skomplikowana operacja na dzien dzisiejszt zeby sie tym zajac.

Dostep do stykow na tylnej szybie chyba nie jest jakos specjalnie zakryty... przyjrzyj sie - powinno byc je widac gdzies kolo tylnej polki. Obstawiam jednak przekaznik na desce... mogly zasniedziec styki bo przeciez ogrzewanie uzywa sie sporadycznie. Jak sie juz do tego dokopiesz to przeczysc styki i najlepiej popsikaj jakims sprayem do elektrycznych rzeczy typu kontakt60 albo cos w tym rodzaju.

Dla odmiany u mnie w CB slychac zaplon :) Ale to skomplikowana operacja na dzien dzisiejszt zeby sie tym zajac.

Jutro sobota więc się tym zajmę

Co do przewodów z tyłu to musze ściągać plastiki i znajdę - to nie jak w polonezie, że na zewnątrz wszystko było :), a następnie zabiore się za przekaźnik.

Bardziej jednak obstawiam przewody, dzisiaj jak więcej pojeździłem to przestało szumieć :) a z szyby tylnej to przy takiej pogodzie prawie że się leje, dlatego stawiam na przewody - lecz moge się mylić - zobaczymy jutro

dzięki i pozdrawiam

styki od tylnej szyby - CZYSTE

nie wiem natomiast gdzie szukać przekaźnika :shock:

może ktoś mi pomorze w tych poszukiwaniach

wdzięczny będę za pomoc

Przekaznika szukaj tam gdzie sa bezpieczniki w srodku pojazdu pod kierownica bodajze.

i tu mam problem bo tam gdzie są bezpieczniki to nie widzę przekaźników - pewnie trzeba konsole ściągać :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...