Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

spieprzyłem prędkościomierz

Gość psujaut
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wacu - pośba :oops: -może mógłbyś poszperać w anglojęzycznych forach i poszukać czy ktoś już miał problem podobny do mojego i sobie w jakiś sposób z tym poradził-może mi by to pomogło

popchnij wskazowke w/g wskazowek zegara i powiedz gdzie zaczyna stawiac opor.

rozwiń swoją myśl -teraz nie mogę wykonać poleceń bo dziś nic nie robiłem ale jutro możliwe i wówczas pociągnąłbym wszystko co dziś zasugerujesz ;)

[ Dodano: Pon 20 Lis, 2006 20:57 ]

z tego co pamiętam z poprzednich "napraw" to wskazówka nie dała się dalej kręcić w okolicach połowy cyferek przebiegu - nie dało się nią wykonać pełnego okrętu

rozwiń swoją myśl -teraz nie mogę wykonać poleceń bo dziś nic nie robiłem ale jutro możliwe i wówczas pociągnąłbym wszystko co dziś zasugerujesz ;)

daj email to ci pokaze na foto gdzie ma wskazowka postawic opor.

prubowalem wyslac na serwer ale k**estwo nie dziala :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ok poradzilem sobie

wskazowki w czasie spoczynku

DSC01940.jpg

a tu gdzie ma stawiac opor.

DSC01941.jpg

jak widzisz wskazowka musi minimalnie przekroczyc prawy dolny rog wyswietlacza przebiegu (ok 1mm)

psujaut !!!! widze ze ciekawa niedziele miales :D

Wacu czemu mowisz ze piepszone indiglo ? .....myslalem o takich doi siebie

wskazowki od temperatury i od stanu paliwa ocieraja o ingiglo i przeklamuje sie wyniki przez to

:| tak sobie rozmyślam -możliwe ,że dioda powoduje jakieś zaklamania do licznika :idea: :?:

A jak ją podpiąłeś? może zamiast do masy to faktycznie coś idzie na sygnał sterujący ... Odłącz jedną nóżkę od diody i zobacz czy jest ok

A jak ją podpiąłeś? może zamiast do masy to faktycznie coś idzie na sygnał sterujący ... Odłącz jedną nóżkę od diody i zobacz czy jest ok

odłączyłem nawet obie ale nie wykluczam ,że ma wpływ ciała obcego (diody ,rezystora i kabelków) na pole magnetyczne uzwojeń "silniczka" wskazówki i to może powodować przekłamania (dioda jest umieszczona max blisko ośki wskazówki tuż pod sprężynką powracającą) :roll:

psujaut a tak z ciekawości - czy w tym pierdzielniczku - w obudowie wskazówki - po drugiej jej stronie masz obciążnik 8) - powinno byc takie małe metalowe coś :roll: :?: - może jej brak powoduje że wskazówka błędnie "leży" :?:

jeśli mówisz o tym kawałku ,który Wacu trzyma palcem wskazującym lewej ręki na fotce prezętującej max wychył wskazówki to mam komplet nie brakuje obciążnika ---ale wiem napewno ,że żle dziać się zaceło u mnie na stole (jak dołożyłem łapki do tego ustrojstwa) i spostrzegłbym coś co należało by do zegarków :roll:

dziękuję za podpowiedzi każdą rozpatrzę

:oops: a jeśli to nie o tym pisałeś to opisz dokładniej gdzie miałby znajdować się owy ciężarek --może jakiś rysunek albo fotka :roll:

Wiesz co , wczoraj dorwałem wsakzówke od Almery n16-ki i chyba się wycofuję z podpowiedzi :oops: . Jeśli wskaźnik się nie rozleciał to moja podpowiedź jest nieaktualna - ciężarek jest chyba w środku pod plastkiem wskazówki więc nie maił mozliwości wypaść - poplątało mi się z VW :) - pozdrawiam

:one: :diabel: :D nareszczie mam normalnie ----zozebrałem całość wyjełem podpórkę wskazówki i na siłę przekręciłem ją do dołu :diabel2: ustawiłem tak jak Wacu pokazywał na fotce kilka postów wyżej i iiiiiii jest ok :diabel: :one: :D

przepraszam wszystkich którym obiecałem zdjęcia ale aparat padł mi całkowicie i już nawet złych fotek nie robi---kolega w nim grzebie jak nie zepsuje t możliwe ,że naprawi ;)

:D tak Wacu poprawnie :D aż dziw :zdziw: :diabel: :one:

wnioskuję,że przy ściąganiu musiałem nieświadomie przekręcić przed włożeniem spowrotem i z tąd ten błąd :) Twoje fotki tarcz mi pomogły przeanalizować i po wyjęciu kołeczka ustawić równiutko po obu stronach i efekt jest :diabel:

[ Dodano: Sob 02 Gru, 2006 15:48 ]

:diabel2:

a to dowód położenia wskazówki

http://s22.photobucket.com/albums/b318/psu...p;addtype=local