Gość bass4you Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Witam Od momentu kupna mojej almerki caly czas mnie zaskakuje raz pozytywnie a raz niestety nie. Dzisiaj wieczorem zauwazylem cos dziwnego, ale moze od poczatku. Wieczorem ok 19 odpalilem swoja almerke elegancko i pojechalem w odwiedziny do znajomych. Po 3 godzinach wizyty postanowilem wrocic, dojechalem na parking, zgasilem autko, wyciagnalem kluczyk, patrze w lusterko a mi sie swieca swiatla STOP'u, noga z hamulca one gasna, wciskam stop one znowu swieca. Moje pytanie czy mieliscie taki przypadek, przypomne ze kluczyki mialem w rece czy to jakies zwarcie ? czy moze gdzies jeszcze jakis prad plyna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Nissany tak mają. Stop świeci nawet po wyjęciu kluczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bass4you Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 no niezle pierwszy raz to dzisiaj zauwazylem dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pagio1 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Jak włączysz światła to też świecą, oczywiście po wyjętym kluczyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bass4you Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 to wiadome ale swiatla stopu ?? pierwszy raz sie z tym spotkalem, albo wczesniej nie zwracalem na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 albo wczesniej nie zwracalem na to uwagi nie zwracales uwagi, w bardzo wielu jak nie we wszystkich samochodach swieca swiatla stop bez kluczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bass4you Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 tak czy siak dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Powiem Ci szczerze, że zastanowił mnie Twój problem Ja bym się zaczął martwić gdyby mi NIE świeciły po naciśnięciu hamulca, nawet po wyjęciu kluczyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bass4you Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 hehehe a tak na powaznie to nie swieca mi wsteczne i musze to zrobic jak najszybciej (problem gdzies na kablach bo pradu nie ma w gniazdach zarowek) no i tylna wycieraczka tez zdechla. Cos felerna ta almere kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 hehehe a tak na powaznie to nie swieca mi wsteczne i musze to zrobic jak najszybciej (problem gdzies na kablach bo pradu nie ma w gniazdach zarowek) no i tylna wycieraczka tez zdechla. Cos felerna ta almere kupilem Nie chcę Cię martwić, ale może miała strzał w tył i "blacharzowi" nie chciało się wszystkich wiązek podłączać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bass4you Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 mam nadzieje ze nie bo bity pdobno nie byl, ale jakos do konca nie ufam ludziom. Mam juz umowionego elektor-mechanika i zostawie auto niech grzebie. Troszke dokladam do tej almery bo co chwilke cos wychodzi (mam ja od pazdziernika 2006) mam nadzieje ze jak to zrobie to bedzie juz ok (nie licze tulejki przy pompie wtryskowej ktora sie wybila - bo to tez bede robil w tym miesiacu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 pierwszy raz sie z tym spotkalem, A ja się pierwszy raz spotkałem z tym, że wyświetlacz przebiegu kilometrów i zegarek elektroniczny się ciągle świeci... Też na początku myślałem, że to feler jakiś Co do stopów, to nie wiem jak jest u mnie, ale pewnie jak u Ciebie. No i ostatnio właśnie zauważyłem chyba brak wstecznego światełka.Ale nie wiem na pewno, muszę sprawdzić. Jak znajdziesz co to było z tym wstecznym, to napisz jak będziesz mógł. Tak na wszelki wypadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bass4you Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 jasne ze dam, u mnie cos mechanik mowil ze to moze byc przerwa na kablach gdzies, zobaczymy w poczatkiem grudnia zostawiam u elektryka niech szuka i naprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Brak wstecznych to na 90% czujnik w skrzyni Ci sie wypial lub poprostu nadszedl jego czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 albo styki przeczyścić w kostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bass4you Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 to nie kostka to sprawdzilem u mechanika bo to bylo pierwsze o czym pomyslalem i tam jest wszystko ok. Jak sie czegos Panowie dowiem to na 100% opisze problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIŚ Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Światła STOPU świecą bez stacyjki po naciśnięciu pedału hamulca, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 MIŚ, jestes boski. Skoro inni juz tak odpowiedzieli nie znaczy ze inni musza to powtarzac w tym samym poscie. Zwroc nastepnym razem uwage czy ktos juz tego nie napisal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tusiek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 a ja mialem problem kiedys z dzwiekiem swiatel drogowych i wogole jak otwieralem dzwi to nie piszczalo ale rozwiazalem ten problem przeczyszczajac zasniedzialy styk w czujniku przy slupku w dzwiach. aha ja mialem wycieraczke tez zepsuta ale wystarczy ja rozebrac i przeczyscic bo byc moze sie zatarla od 2 lat mam juz spokoj wiec mozesz sprobowac chyba ze to co innego. a swiatlo stopu tez swieci bez kluczyka wiec chyba to norma nie ma sie czym martwic. teraz mam problem z pokretlem od nawiewu ale to juz tez znalazlem wiec musze sie z tym uporac... a czy nie wiecie przypadkiem czy w 14 GX po FL lusterka sterowanie elek. sa podgrzewane?? bo ja chyba tak mam bo zawsze mi odmarzaja jak wlacze ogrzewanie tylnej szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasyr Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Witam, ja się kiedyś zdziwiłem jak podczas jazdy na światłał mijania zapaliła mi się kontrolka od świateł długich. Po powrocie do domu okazało się że przepaliła się żarówka od świateł drogowych, wymieniłem i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bass4you Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 No i sprawa sie wyjasnila, odebralem auto w sobote od elektryka i tak: 1. Tylna wycieraczka - klasycznie zapieczona, ale dosyc mocno bo na prasie dopiero sie udalo ja naprawic, klasyczne smarowanko, nowe uszczeleczki itd.... i dziala jak nowa 2. Swiatla wsteczne - cale szczescie to nie przerwa na kabelkach tylko kolo skrzyni sa podobno 2 takie same wtyczki jedna jest od wygnalizacji wstecznego, a druga od tego czy samochod jest na luzie czy na biegu (po co to i co to, to nei mam pojecia). wystarczylo tylko przemienic i dziala jak nowa pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi