Gość ispo Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Witam jestem nowym uzytkownikiem i prosze o konkretna odpowiedz na konkretne pytanie :-) prosze tez o wyrozumialosc jesli nie napisalem posta tam gdzie powienienem od niedawna jestem posiadaczem ALmery N15 97r. i jest w niej kilka rzeczy do zrobienia miedzy innymi nieszczesny obrotomierz ktory ani drgnie co robic ? prosze o porady w stylu Adama Słodowego za wszystkie dziekuje pozdrawiam ispo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bohun Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Miałem to samo w mojej almerze N15 96r, zawiozłem autko do elektryka, on wyciągnął cały moduł z obrotomierzem i prędkościomierzem i tylko przelutował ścieżki lutownicą. Koszt 50zł, teraz wszystko już od ponad roku śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Obrotomierz sterowany jest z kompa silnika. Sprawdz polaczenie od zegarow do kompa ktory jest z tylu dzwigni biegow. Pamietaj jesli grzebiesz przy wtyczce kompie to rob to na odlaczonym akumulatorze. Jednak z regoly wina lezy po stronie zegarow dlatego od nich zacznij i sprawdz sciezki.w srodku. Jakbys chcial wyprowadzanie pinow kompa to moge podejrzec w manualu. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matek Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 problem z obrotomierzem,dziwnie sie zachowuje,po odpaleniu obrotomierz powoli sie przesuwa do 8000 i tam zostaje a czasem działa normalnie nie mam pojęcia co to jest,czy ktoś wie o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Jak na moje oko to cos w samym obrotomierzu. Nie kontaktuje lub silniczek krokowy w obrotomierzu pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinezx1 Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Miałem to samo! Kupiłem za 50 pln zegary z angielskiej wersji przelożyłem ogrotomierz i jest git. To najrosadniejsze rozwiazanie i najmniej kłopotliwe. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.