Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana stacyjki p11 td

Gość massma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ukradli mi kluczyk od samochodu chciałem wymienić zamiki i stacyjke ,czy wystarczy przełożyć nową stacyjke z kluczami,czy imobilajzer nats bedzie działał? ,jeśli nie to co trzeba wymienić razem ze stacyjką

Nowe kluczyki trzeba zaprogramować do konkretnego samochodu.

Witam.

No właśnie, Kristobal moze podpowiesz czy ktos oprócz ASO Nissana dorabia drugi kluczyk? Ewentualnie jakas firma może? Moja nowa Promerka ma niestety tylko jeden oryginał z immobilizerem i alarm w pilocie Nissana- już mnie serce boli co będzie jak zgubię... A może ktoś robi to poza ASO? Amerykanin by sie poddał, Polak zrobi sam ;-) Już myslę o zczytaniu scalaka w środku , ytylko że z kluczyka nie ma szans... :sad: Pozdro.

widziałem jakieś włoskie kluczyki z natsem do nissanów ale to chyba gra nie warta zachodu.Już tłumaczę dlaczego: Przy odsprzedaży każdy będzie kręcił nosem na nieoryginalny kluczyk.Przy zmianie stacyjki ( i naturalnie kluczyków ) trzeba nowe klucze wkodować do pamięci natsa.Co do dorabiania 1 klucza to najlepiej kupić surówkę ( w aso - z w/w przyczyn) i zwyczajnie iść na jakiś bazarek i dać klucz do nacięcia za 20 zł i go zakodować. Tu następuje pytanie : gdzie ?? Napewno aso a co do innych to podobno bywają problemy z zakodowaniem

witam . Ja dorabiałem do swojego p11 w Lublinie, nie w ASO. Kluczyk z imm. 110 zł. od ręki 15 min. Chciałem mieć zapasowy bo pierwszy org. mi się trochę zjechał. Wygląda jak oryginalny tylko nie ma napisu nissan. :wink:

kluczyk włoski, facet z zakładu proponawał nissanowski za 300 zł plus usługa.

Dzięki za info,

- może ktoś jeszcze miał podobne problemy z dorabianiem kluczyka z immobilizerem? Generalnie do Lublina mam 400km :-) trochę daleko. Najbliższe ASO w Kaliszu, ale tam zedrą ze mnie skórę... Najbardziej obawiam sie tego że nie będzie innego wyjścia poza ASO. :cry:

Kristobal moze podpowiesz czy ktos oprócz ASO Nissana dorabia drugi kluczyk? Ewentualnie jakas firma może?

Już koledzy mnie wyręczyli w odpowiedzi :grin: Ja dorabiałem kluczyk 4 lata temu i wtedy w zwykłych warsztatach nie podejmowali się zakodować. Mówili, że do starszych roczników owszem, ale od 97 wzwyż nie podejmują się. Musiałem kupić w ASO, dać do nacięcia w warsztacie (o zgrozo za 50 zł :evil: ) i wróciłem do nich, żeby zakodowali. Ale od tego czasu minęło kilka lat. Miejmy nadzieję, że już są zakłady, które dorabiają. Trzeba popytać.

Dzieki - no nie jestem zachwycony :x , podzielę się uwagami jak juz dorobię... Mam ASO w Kaliszu , w końcu to 50km. Gorzej że nie mam też drugiego pilota do Centrala i Alarmu, oj będę w plecy. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...