Gość Osso Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Mam takie pytanko bo od roku (od czasu wycofania benzyny U-95 przez orlen), przed kazdym tankowaniem dolewam tzw. Unikat+ - dodatek potasowy (niby przeznaczony specjalnie dla silników bez katalizatora tzn. tych starszej generacji ;P). No i zauwazłyłem ze cena tej małej buteleczki podrożała z 2 do 4 zł. I stąd moje pytanie czy musze wydawać za kazdym razem dodatkowo te 4 zł (a pewnosci nie mam czy moj sunny nie ma katalizatora). Podobno N14 wszystkie mają, a mój model jest z koncówki produkcji N13-tek (z 90 roku). Z góry dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Pytanie jest o 4zl czy o katalizator? 4zl sobie daruj i smigaj na Pb. N13 mialy katalizatory... Silniki CA i GA. Silniki E chyba tylko nie mialy i diesle. Moj mial... sam go dlubalem kiedys - teraz juz nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Osso Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 ok , własnie o to mi chodziło, dzięki. Pytanie jest o 4zl czy o katalizator? wiem troche zle sformułowałem zdanie :oops: , ale wiecie póki ten płynik kosztował 2 zł to tego sie nie czuło, ale jak nagle skoczyło to do 4zł to powiedzmy ze wole sobie te 8zł miesięcznie (2 tankowania) wydać na 3 browarki niz płacić za cos bez czego sie obejde [ Dodano: Wto 21 Lis, 2006 20:02 ] ej bo własnie zacząłem przeglądać tą ksiązke co mi Bombel poleciłeś i tam jest napisane że mój jednak nie ma katalizatora (poza GA14S nie mają takze silniki E13S i 1,7D reszta posiada katalizator włącznie z E16i) ... to jak mi w koncu radzicie odstawić te draństwo;] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 wiec nigdy nie lalem a auto działa n Działa?? A ja słyszałem że nie wiem wiem że to nie ma nic wspólnego z tamtym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Prosta sprawa osso... jak masz sonde L to powinienes miec katalizator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.