Gość opium25 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Jak w temacie , poszukuje shcematu kostki radia z nissana primera P10 rok 95. za schemacik z gory dziekuje , potrzebuje go bo chce zamontowac navi i musze wiedziec czy impylsy z tacho , i wstecznego sa wyprowadzone do kostki czy tez nie chodzi mi oczywiscie o ta dwuskladnikowa biala kostke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limak.s Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Tak wygląda schemacik - oczywiście jest to kostka fabrycznego radia. Następnym razem używaj wyszukiwarki - na forum większość rzeczy już jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opium25 Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 hej dzieki za linka , znalazlem ten schemat w szukajce , ale nie moglem go wyswietlic , wyskakiwal X kurcze widze ze ty nie ma tego czego potrzebuje a moze wiesz czy w P10 95r jest impulsator? i skad mozna wziac sygnal do navi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limak.s Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Z tego co się orientuje to jeżeli masz wskaźnik prędkości bez linki to impulsator jest przy skrzyni biegów przekazuje sygnał do zegara prędkości. Wydaje mi się że w tej primerce nie będziesz miał doprowadzonego kabla do radia więc musisz się podpiąć pod sam impulsator przy skrzyni. Słyszałem też coś o impulsatorze w alternatorze ale nie wiem czy się do navi nada. Pozdro Aha jeszcze się dowiedziałem że sygnał tego impulsatora znajduje się na kostce na 18 pinie pod kokpitem po stronie pasażera na wysokości schowka. Kolor przewodów to żółto-zielony lub żółty i zielony- w tym problem że nie wiem czy są to dwa przewody czy jeden. Mam nadzieję że to info się przyda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Nie wiem jak u Ciebie ale jak swoje kable od radia wypruwałem to poza wymienionymi na pwyższym schemacie miałem jeszcze dwie wtyczki 4-o pinowe. Nigdzie nie podłączone, może to były przygotowane do klimy... a może do navi właśnie. Poszukaj tylko nie wiem jak sprawdzić czy to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Nie wiem jak u Ciebie ale jak swoje kable od radia wypruwałem to poza wymienionymi na pwyższym schemacie miałem jeszcze dwie wtyczki 4-o pinowe. Nigdzie nie podłączone, może to były przygotowane do klimy... a może do navi właśnie. Poszukaj tylko nie wiem jak sprawdzić czy to to. raczej do klimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Jak w temacie , poszukuje shcematu kostki radia z nissana primera P10 rok 95. za schemacik z gory dziekuje , potrzebuje go bo chce zamontowac navi i musze wiedziec czy impylsy z tacho , i wstecznego sa wyprowadzone do kostki czy tez nie chodzi mi oczywiscie o ta dwuskladnikowa biala kostke Sygnał tacho znajdziesz przy liczniku, kabelek żółto-zielony, trzeba zdjąć zegary (wtedy dokładnie widać po ścieżkach który to kabel) albo dobrać się do wiązki przy E.C.C.S a sygnał wstecznego będziesz miał w wiązce biegnącej przy lewym progu kabelek zielono-biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opium25 Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Raf4rb, dziekowac dziekowac czy ty tez masz zamontowana navi ? jak to sie sprawuje w 1 din ? ja chce kupic blaupunkta dx-r52 sprawdza sie to w PL ?? aha jeszcze jedno czy ten kabelek od tacho (zolto zielony ) jest w kostce do zegarow ? bo ja mam predkosciomierz na LINKE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Mam navi Travel Pilot E2, Polskiej mapy nie mam ale w niemczech jeździło mi się z nią bez problemu. Kabelek jest w kostce podpiętej do zegarów, ja też mam na linkę i właśnie w liczniku jest impulsator, jak wyjmiesz zegary to napewno go znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opium25 Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 dzieki primka dostanie navi juz w PT i zobaczymy co to warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi