Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

k11-zbiornik paliwa

Gość rapitograf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rapitograf

Witam. Chciałbym sie zapytac ile wam wchodzi benzyny do zbiornika. Ja mam k11 1,3 z '94 i wchodzi mi tylko 30 l. Czy to normalne??? a moze plywak jes zepsyty i wzkaznik zle wskazuje??? nigdy nie wyjezdzilem tak benzyny zeby samochod staną ale tankuje jak wskazuwka jest na samym dole czerwonego pola...

Zbiornik ma o ile dobrze pamiętam 42 litry. Mi udało sie najwięcej wlać pod sam korek około 39.

A generalnie wskaźnik w K11 jest znany ze swej niedokładności wiec raczej bym się nie przejmował. No chyba że by wskazywał za dużo niż w baku.

• 2 tygodnie później...

Witam. Ja wlałem kiedyś 40,5L . Wskazówka poziomu paliwa juz była pod czerwoną kreską ale kontrolka mi sie nie zapaliła. Jeszcze nigdy nie widziałem zeby nawet mrugnęła. Zarówka jest bo sprawdzałem i to nawet dobra bo przełozyłem w inne gniazdo i swieci :))

Gość maciej78

potwierdzam, bak ma 42 litry. sam najwięcej wlałem do niego 36litrów. A kontrolka rezerwy nie występuje w każdej mikrze (mimo tego, że w każdej jest kontrolka) - sam ją posiadam i działa wg mnie poprawnie (6 litrów rezerwy)ale zachodzę co wpadło do głowy japończykom, że w jednej mikrze jest a w drugiej nie. czyżby chodziło o cięcie kosztów :)

[ Dodano: Pią 01 Gru, 2006 22:14 ]

ale namieszałem z tą kontrolką :diabel: w każdej ona jest, ale nie w każdej działa (brak sygnału)

Gość maciej78

nie, z całą pewnością zapomnieli bo co tam :diabel: tak samo jak z czujnikiem/włącznikiem znajdującym się przy drzwiach do światła wewnętrznego - też w wielu egzemplarzach go nie ma. :zdziw:

[ Dodano: Pią 01 Gru, 2006 23:10 ]

kontrolka jest w każdej, różnica jest chyba w pływaku :?:

[ Dodano: Pią 01 Gru, 2006 23:10 ]

kontrolka jest w każdej, różnica jest chyba w pływaku :?:

Coyot widze ze masz silnik 1.3 Głośne jest Twoje auto? bo moje tak. Jakos buczy jakbym miał tłumik sportowy ale dzwiek dochodzi z komory silnika. Na zewnątrz auto jest bardziej ciche niz w srodku

u mnie idzie ogłuchnąć jak jade od 105-115. Wtedy jest najgłośniej. Potem się staje cichszy.

Gość AlemirPL

Witam, od tygodnia mam k11 1,3 z '94 i właśnie się poznajemy z autkiem. Na kotrolce, od pola czerwonego wlałem pod sam wlew 29 litrów. Nie wiem gdzie się niby ma zmieścić pozostałe 13. Może te 42 litry do nie do wszystkich k11 ??

U mnie wyje jak pilarka dopiero powyżej 4000, takto raczej cisza. No chyba że radio na maxa nasatwione to wtedy nawet nie słysze 5000 obrotów :D

• 1 rok później...

Cześć. Trochę stary temat, ale... g:D Dziś zatankowałam pierwszy raz moją Micrę do pełna - weszło 36l. Wskazówka przed tankowaniem była troszkę nad czerwoną kreską i czasem migała pomarańczowa kontrolka rezerwy. Teraz przejadę 100km, zatankuję znów do pełna i zobaczę ile mi będzie palić g:)

PS ten wskaźnik to faktycznie jakiś dziwny.

wskaznik nie jest taki zly jak tankujesz po studencku za 19.99 to trzeba sie go nauczyc.

a rezerwa u mnie kiedys byla... ale juz jej sie odechcialo, zarowka dobra a baku mi sie nie chce rozkrecac.