Gość rapitograf Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Witam. Chciałbym sie zapytac ile wam wchodzi benzyny do zbiornika. Ja mam k11 1,3 z '94 i wchodzi mi tylko 30 l. Czy to normalne??? a moze plywak jes zepsyty i wzkaznik zle wskazuje??? nigdy nie wyjezdzilem tak benzyny zeby samochod staną ale tankuje jak wskazuwka jest na samym dole czerwonego pola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotri Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Zbiornik ma o ile dobrze pamiętam 42 litry. Mi udało sie najwięcej wlać pod sam korek około 39. A generalnie wskaźnik w K11 jest znany ze swej niedokładności wiec raczej bym się nie przejmował. No chyba że by wskazywał za dużo niż w baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 raz zatankowalem po tym jak mi sie rezerwa zapalila "na stale" to mi weszlo 28l a max co pod korek wlalem to bylo 34l ... a co do wskaznika to jest dziwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziekanm Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 42 litry pod korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Potwierdzam, że 42l ale to przy pustym baku. Ja na maxa wlałem 36l a księgowy palił sie od jakiegoś czasu, także jest dość duża rezerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziekanm Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 dokładnie na stacje wpadłem na oparach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 No to u mnie 42 litry też, ale jechałem na samym gazie do stacji Oczywiście pod sam korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mli Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Witam. Ja wlałem kiedyś 40,5L . Wskazówka poziomu paliwa juz była pod czerwoną kreską ale kontrolka mi sie nie zapaliła. Jeszcze nigdy nie widziałem zeby nawet mrugnęła. Zarówka jest bo sprawdzałem i to nawet dobra bo przełozyłem w inne gniazdo i swieci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 potwierdzam, bak ma 42 litry. sam najwięcej wlałem do niego 36litrów. A kontrolka rezerwy nie występuje w każdej mikrze (mimo tego, że w każdej jest kontrolka) - sam ją posiadam i działa wg mnie poprawnie (6 litrów rezerwy)ale zachodzę co wpadło do głowy japończykom, że w jednej mikrze jest a w drugiej nie. czyżby chodziło o cięcie kosztów [ Dodano: Pią 01 Gru, 2006 22:14 ] ale namieszałem z tą kontrolką :diabel: w każdej ona jest, ale nie w każdej działa (brak sygnału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mli Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Cięcie kosztów:) No tak, klime włozyli, elektryke i poduche to musieli na czyms zaoszczedzic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 taaa... w co 2 micrusie na kontrolce paliwa :diabel: wuchte siana zaoszczedzili :diabel: :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 nie, z całą pewnością zapomnieli bo co tam :diabel: tak samo jak z czujnikiem/włącznikiem znajdującym się przy drzwiach do światła wewnętrznego - też w wielu egzemplarzach go nie ma. :zdziw: [ Dodano: Pią 01 Gru, 2006 23:10 ] kontrolka jest w każdej, różnica jest chyba w pływaku :?: [ Dodano: Pią 01 Gru, 2006 23:10 ] kontrolka jest w każdej, różnica jest chyba w pływaku :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mli Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Coyot widze ze masz silnik 1.3 Głośne jest Twoje auto? bo moje tak. Jakos buczy jakbym miał tłumik sportowy ale dzwiek dochodzi z komory silnika. Na zewnątrz auto jest bardziej ciche niz w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 nie ... u mnie jest generalnie cicho nie narzekam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 u mnie idzie ogłuchnąć jak jade od 105-115. Wtedy jest najgłośniej. Potem się staje cichszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AlemirPL Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Witam, od tygodnia mam k11 1,3 z '94 i właśnie się poznajemy z autkiem. Na kotrolce, od pola czerwonego wlałem pod sam wlew 29 litrów. Nie wiem gdzie się niby ma zmieścić pozostałe 13. Może te 42 litry do nie do wszystkich k11 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Wierz mi, że czerwone pole jest baaardzo pojemne . Nie wspominając o tym, że wskaźnik poziomu paliwa to działa jak chce... czyli pokazuje na mniej więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 U mnie wyje jak pilarka dopiero powyżej 4000, takto raczej cisza. No chyba że radio na maxa nasatwione to wtedy nawet nie słysze 5000 obrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 ja ostatnio tankowalem po pierwszym zapaleniu sie rezerwy .... weszlo 31l .... :diabel: tego wskaznika nie sposob skumac .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Cześć. Trochę stary temat, ale... g:D Dziś zatankowałam pierwszy raz moją Micrę do pełna - weszło 36l. Wskazówka przed tankowaniem była troszkę nad czerwoną kreską i czasem migała pomarańczowa kontrolka rezerwy. Teraz przejadę 100km, zatankuję znów do pełna i zobaczę ile mi będzie palić g:) PS ten wskaźnik to faktycznie jakiś dziwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 wskaznik nie jest taki zly jak tankujesz po studencku za 19.99 to trzeba sie go nauczyc. a rezerwa u mnie kiedys byla... ale juz jej sie odechcialo, zarowka dobra a baku mi sie nie chce rozkrecac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi