Gość micraa Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Witam Wszystkich, Mam pytanie dotyczace oleju w skrzyni biegów. Mam przejechane 70000 i planuje wymienić. Czym orginalnie jest to zalane, i co polecacie jako zamiennik. Wiem że ma być ~3l. Podobnie mam pytanie dotyczace klocków hamulcowy. Planuje kupić LUCAS, ale ostatnio kolega odradzał, co polecacie dostepnego na rynku? bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Olej do skrzyni kup jakiś markowy w pełni syntetyczny np Castrol EPX 80W-90 klasy API GL-5 o ile dobrze rozszyfrowałem instrukcję w j.francuskim, którego się nie uczyłem. Te same informacje znajdziesz na stronie www.castrol.pl w "Poradniku smarowania". A co do klocków to słyszałem, że LUCAS'a są dosyć dobre. Ja kupiłem do K11 niedawno jakieś włoskie za 50zł, dość miękkie ale skuteczne, twarde mogłyby zniszczyć troszkę już zjechane tarcze. Jak masz dobre tarcze to możesz kupić KASHIYAMA (stosunkowo twarde) albo FERODO Premier (każdy Ci je poleci). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość micraa Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 dzieki za info AleCast rol EPX 80W-90 klasy API GL-5 jest olejem mineralnym. W instrukci podaja API GL4 i 75W/90 ( pólsyntetyk) a wsprawie klockówz tanich odradzano mi TOMEX, ale nic o ich niewiem. Może coś wiecie. Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Hehe, możliwe że to mineral :oops: ale najlepiej jak kupisz jakiś pożądny syntetyk. A o klockach TOMEX nawet nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 TOMEX jak sama nazwa wskazuje że będą lipne A tak serio to podobno są słabe kolcki i odradzają kierowcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.