Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Akumulator do 2.2 Di

Gość kulik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2.2di maja moc 110km ja mam u siebie najtanszy z allegro 75ah 740A kupilem go za 215zł

leci juz 4 rok powiem ze latwo nie mial przez ten czas

dzis -20 i bez problemowo

przy kupnie nie zapomnij o polaryzacji po ktorej stronie ma byc minus i plus

Edytowane przez jacek22
  • Upvote 2

Ciekawe dlaczego ktoś nie zgadza się z tym co napisałem wyżej? Można prosić o precyzyjne wytłumaczenie. Kto nie zgadza się z informacjami producenta?sciana.gif

Ja osobiście w trzech samochodach miałem Centrę i nie narzekałem/nie narzekam - chyba mam do nich słabość .drive.gif O przepraszam, raz miałem zdobycznego Boscha, i podmieniłem z Centrą gdy sprzedawałem samochód. Teraz też mam Centrę Futurę 72 - 720.

Możemy polemizować.mikolaj.gif

Nie wiem czemu nie macie przekonania do Centry Ja w swoich dupowozach też stosuję centrę W traktorze miałem futurę a w almie standard i nigdy mnie zima nie zaskoczyła przez lata na tych bateriach (garaż pod chmurką :) ) Chłopaki z lubelskiej NKP oraz Hondziarze z JCF też śmigają na czerwonych centrach i nie chcą innych akumulacji Za to w słżubowyym wsadzali mi Boscha silwera i Wartę i po roku szły do wymiany przy pierwszych większych mrozach

• 1 rok później...

Nissan Almera N16 2.2 di 2000r.

Witam, otóż dziś rano, jak to co dzień, wybieram się do szkoły, ale okazuje się, że akumulator nie podołał. Nie wiem, czy to on nie był też powodem tego, że zazwyczaj dłużej musiałem kręcić, żeby odpalić i przy okazji puszczał białego dymka. Akumulator 72Ah, 630A, czy przypadkiem ten akumulator nie ma za małego prądu rozruchowego na taki silnik? Jakie wy macie akumulatory w swoich 2.2 di?

Edytowane przez thex1

Może czas zmienić aku? A parametry są wystarczające.

U mnie 68 Ah,505A . To wystarczy. Twój pewnie już się kończy. Kup coś podobnego do tego co masz.