jacek22 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) 2.2di maja moc 110km ja mam u siebie najtanszy z allegro 75ah 740A kupilem go za 215zł leci juz 4 rok powiem ze latwo nie mial przez ten czas dzis -20 i bez problemowo przy kupnie nie zapomnij o polaryzacji po ktorej stronie ma byc minus i plus Edytowane 22 Grudnia 2012 przez jacek22 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ciekawe dlaczego ktoś nie zgadza się z tym co napisałem wyżej? Można prosić o precyzyjne wytłumaczenie. Kto nie zgadza się z informacjami producenta? Ja osobiście w trzech samochodach miałem Centrę i nie narzekałem/nie narzekam - chyba mam do nich słabość . O przepraszam, raz miałem zdobycznego Boscha, i podmieniłem z Centrą gdy sprzedawałem samochód. Teraz też mam Centrę Futurę 72 - 720. Możemy polemizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Nie wiem czemu nie macie przekonania do Centry Ja w swoich dupowozach też stosuję centrę W traktorze miałem futurę a w almie standard i nigdy mnie zima nie zaskoczyła przez lata na tych bateriach (garaż pod chmurką ) Chłopaki z lubelskiej NKP oraz Hondziarze z JCF też śmigają na czerwonych centrach i nie chcą innych akumulacji Za to w słżubowyym wsadzali mi Boscha silwera i Wartę i po roku szły do wymiany przy pierwszych większych mrozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thex1 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Nissan Almera N16 2.2 di 2000r. Witam, otóż dziś rano, jak to co dzień, wybieram się do szkoły, ale okazuje się, że akumulator nie podołał. Nie wiem, czy to on nie był też powodem tego, że zazwyczaj dłużej musiałem kręcić, żeby odpalić i przy okazji puszczał białego dymka. Akumulator 72Ah, 630A, czy przypadkiem ten akumulator nie ma za małego prądu rozruchowego na taki silnik? Jakie wy macie akumulatory w swoich 2.2 di? Edytowane 6 Listopada 2014 przez thex1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Może czas zmienić aku? A parametry są wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thex1 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) @Grzmot Zastanawiam się nam czymś mocnieszym, 74Ah, 750A. Edytowane 6 Listopada 2014 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 U mnie 68 Ah,505A . To wystarczy. Twój pewnie już się kończy. Kup coś podobnego do tego co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi