Gość mp2201 Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam wszystkich ! Mam pytanko w związku z moją Almerą 2.2 Di. Jak to jest z tym łańcuchem rozrządu - mam wrażenie iż troszkę go słychać (jakby rzęzi) ale tylko na rozgrzanym silniku. Na zimnym wogole niema tego "efektu". Ponieważ nie mogłem znależć odpowiedzi w archiwum mam pytanie- czy wogole jeśli słychać łańcuch to jest coś nie tak? Czy z kontrukcji tegoż rozrządu może wynikać ten odgłos i jest wszystko OK? Wogóle ile moży wytrzymać łańcuch? U mnie jest 108 tys km - czy to możliwe aby rozrząd już się rozsypywał? I jeszcze jedna informacja, po zakupie auta kilka tyg temu nie zmieniałem jeszcze oleju - czy po zmianie może łańcuch inaczej się "zachowywać" ??? Z góry serdeczne dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Silnik z rozrządem na łańcuchu zawsze będzie głośniejszy od tego na pasku. Z racji konstrukcji ZAWSZE będzie go słychać. Na Twoim miejscu zmienił bym olej i osłuchał - po wymianie powinno być troche ciszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesis Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Trochę za mało kilometrów jak na wysłużony rozrząd. Przy wymianie oleju kup markowy filtr oleju (nie JC)– polecam filtr Man. Na takim jeżdżę, powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.