Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

przewody zaplonowe do p11.144 - 2.0 l - 140 km - rok 2001

Gość romario
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

szukam jednego z zestawow przewodow zaplonowych

4MAX - 0608-41-0157

BERU - 0300890891

BOsch - 0 986 357 239

power-tec - PT496

gdzie cos takiego moze byc na stanie

lub jakis dobry zamiennik

bo sprawdzilem chyba wszystkie sklepy w warwszawie i internetowe

dzieki za pomoc

romario

AM napisales

"Kupowałem te przewody 2 miesiące temu i według mnie są spoko"

z tego co sie orientuje to do tych silniczkow powinny byc inne przewody nie mowie ze nie pasuja ale powinny byc inne tak jak i swiece

dzieki za konkretna odpowiedz peryskopa "tak,ja" - bardzo mi pomogla szkoda tylko ze nie zrozumialem o co chodzi :)

romario

[ Dodano: Pon 27 Lis, 2006 08:58 ]

chodzilo mi o to ze do primerki 1,6 sa inne przewody i swiece niz do primerki 2,0 czy sie myle

dzieki za konkretna odpowiedz peryskopa "tak,ja" - bardzo mi pomogla szkoda tylko ze nie zrozumialem o co chodzi :)

pytasz więc odpowiadam :D

słowo ''tak'' oznacza iż zanabyłem tam uw przewody( i jestem hepi) :)

słowo''ja'' oznacza że chodzi o moją skromną osobe :)

P.S

tam na tej stronie masz do róznych modeli części trza poszukać :)

jakiś kłeszczyn???chętnie odpowiem i popre doświadczeniami swoimi jeśli takowe będe posiadał ;)

ok peryskop

no wiec pisze szczegolowo co do linka ktory podales i tego co sie zorientowalem to wychodzi na to ze te kabelki nie sa odpowiednikami tych dedykowanych do tego modelu 2.0 oczywiscie mozna sie sprzeczac ze skoro pasuje i dziala

tak samo z wiekszoscia swiec wsadzisz podobne i bedzie dzialalo tylko mi chodzilo o konkretne modele

4MAX - 0608-41-0157

BERU - 0300890891

BOsch - 0 986 357 239

power-tec - PT496

nie znam sie na tym az tak dobrze ale niech ktos mi powie czy dane modele kabli jednej firmy roznia sie tylko dlugoscia kabla czy moze materialami z jakich zostaly wysprodukowane wydaje mi sie ze to drugie tez z tad tez pewnie kable dedykowane do silnika 2.0 mozna stosowac w przy silniku 1,6 ale juz odwrotnie nie zawsze to dziala

oczywiscie moge sie mylic wiec niech ktos mnie poprawi

romario

ok peryskop

no wiec pisze szczegolowo co do linka ktory podales i tego co sie zorientowalem to wychodzi na to ze te kabelki nie sa odpowiednikami tych dedykowanych do tego modelu 2.0 oczywiscie mozna sie sprzeczac ze skoro pasuje i dziala

tak samo z wiekszoscia swiec wsadzisz podobne i bedzie dzialalo tylko mi chodzilo o konkretne modele

4MAX - 0608-41-0157

BERU - 0300890891

BOsch - 0 986 357 239

power-tec - PT496

nie znam sie na tym az tak dobrze ale niech ktos mi powie czy dane modele kabli jednej firmy roznia sie tylko dlugoscia kabla czy moze materialami z jakich zostaly wysprodukowane wydaje mi sie ze to drugie tez z tad tez pewnie kable dedykowane do silnika 2.0 mozna stosowac w przy silniku 1,6 ale juz odwrotnie nie zawsze to dziala

oczywiscie moge sie mylic wiec niech ktos mnie poprawi

romario

pisałeś za chcesz też zamienniki to ci zapodałem lynka,a ze akurat 2.0 były to dlatego żem przyjoł iż posiadasz taki silnik :) toć możesz poszukać sam,ja ci nie każe zanabyś kable od 2.0 tylko to był przykład .Tu masz stronke wpisz rok poszukaj i bedzie gites http://motocom.pl/nissan/auto_czesci,0,7,,,,0,,0,,84.html

P.S po jakiego wała w pytaniu o kable piszesz 2.0 ???skoro masz 1,6 ??? :027:

dobra jeszcze prosciej

mam silnik 2.0 a ty 1.6

w tym linku co podales i w tym sklepie sa bledy

Kopułka aparatu zapłonowego niby do mojego modelu ale od innego

to samo moze byc z kabelkami ktore pewnie wetkne i beda dzialaly

na stronach nissana, foty, intercars, powtarzaja sie

4MAX - 0608-41-0157

BERU - 0300890891

BOsch - 0 986 357 239

power-tec - PT496

a z tego co wiem te wymieniane firmy sa najbardziej wiarygodne

i jezeli ktos wymienia jeden kabel do 20 modeli aut to zeczywiscie on jest za***isty i powinien kosztowac 500 zl lub chce opchnac ludziom ktorzy sie nie znaja i ktorym to nie zrobi wielkiej roznicy ze pojada wymienic te kable po 20 tys a nie po 100 tys

a co do silnikow 2.0 to z tego co sie orientuje zez bylo kilka i rozne dlugosci kabli

romario

dobra jeszcze prosciej

mam silnik 2.0 a ty 1.6

w tym linku co podales i w tym sklepie sa bledy

Kopułka aparatu zapłonowego niby do mojego modelu ale od innego

to samo moze byc z kabelkami ktore pewnie wetkne i beda dzialaly

na stronach nissana' date=' foty, intercars, powtarzaja sie

4MAX - 0608-41-0157

BERU - 0300890891

BOsch - 0 986 357 239

power-tec - PT496

a z tego co wiem te wymieniane firmy sa najbardziej wiarygodne

i jezeli ktos wymienia jeden kabel do 20 modeli aut to zeczywiscie on jest za***isty i powinien kosztowac 500 zl lub chce opchnac ludziom ktorzy sie nie znaja i ktorym to nie zrobi wielkiej roznicy ze pojada wymienic te kable po 20 tys a nie po 100 tys

a co do silnikow 2.0 to z tego co sie orientuje zez bylo kilka i rozne dlugosci kabli

już sie miałem poddać,ale spróbuje :) ja mam model p11,144 2,0 sr20de i takie kable zanabyłem i jest wszystko oki http://motocom.pl/nissan/primera_wagon_200...0,0,,0,,78.html ,to że pisze wagon czy sedan to pikuś :) a jak byś poszukał w archeo to te kable obfotografowałem i koledze wysłałem zdjęcia celem rozwiani wątpliwości..............

ok peryskop

pomylilem z AM silnik

podeslij mi linka z tymi zdjatkami lub email edtp@interia.pl

a z ciekawosci ile kilometrow zrobiles na nich i jakich uzywasz swiec

nie poddawaj sie tak szybko mozesz komus zycie uratowa :)

romario

ok peryskop

pomylilem z AM silnik

podeslij mi linka z tymi zdjatkami lub email edtp@interia.pl

a z ciekawosci ile kilometrow zrobiles na nich i jakich uzywasz swiec

nie poddawaj sie tak szybko mozesz komus zycie uratowa :)

romario

uffffffffff, myślałem że znowu zong bedzie :) zdjęc poszukam jak bede na chacie,kilosków zrobiłem narazie kole 7 tysi(na tych kablach) mam lpg więc jakby im coś dolegało dały by mi znać o sobie,świece OCZYWIŚCIE ngk ,pozdr