Gość Motorsport Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam Mam awarię przepływomierza w P11 2.0 '2002 z gazem. Poprzedni właściciel zamontował gaz mieszalnikowy i emulatory, więc nic nie wykazywało. Po założeniu wtrysku gazu i zdjęciu emulatora - wyszły awarie elektroniki. I tu pytanko małe: czy do tego modelu można zakładać uzywaną przepływkę, czy koniecznie nową? Czy ktoś mógłby wspomóc wiedzą na temat tego gdzie takie elementy zanabyć? Za wszelkie wskazówki z góry dziekuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Używaną przepływkę możesz kupić już za 200 zeta,ale niestety nie ma żadnej gwarancji że długo pochodzi. Niestety te elementy ulegają zużyciu i raczej nie polecam używki. Obawiam się, że do tego rocznika (P11.144) w ASO przepływka kosztuje 2300 PLN, ale sprawdź dokładnie (spisz numer przepływki) bo były też za 220 PLN (ale to bylo raczej do P11). Ewentualnie możesz to olać i jeździć dalej, niestety błędy będą się pojawiać i nie ma gwaranmcji że silniczek będzie pracował poprawnie (a przy gazie to może boleć). Ja już przez to przeszedłem, aczkolwiek u mnie to nie była wina LPG tylko po prostu zwykła awaria albo wręcz zużycie (niestety w P11.144 problemy z przepływką to standard). Jeżeli jesteś z Łodzi i okolic to daj znać na PW, może będę w stanie Ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S.P. Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Cześć. Mam od niedawna P11 2.0 też z gazem. Musiałem wymienić sondę lambda i przepływomierz powietrza. Jeżeli Tobie właśnie chodzi o przepływomierz powietrza to kup zamiennik Boscha - kosztuje ok. 700 zł (orginał Nissana 2400). Miałem total w spalinach teraz mam ideał!!! Pozdrawiam S.P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Cześć.Mam od niedawna P11 2.0 też z gazem. Musiałem wymienić sondę lambda i przepływomierz powietrza. Jeżeli Tobie właśnie chodzi o przepływomierz powietrza to kup zamiennik Boscha - kosztuje ok. 700 zł (orginał Nissana 2400). Miałem total w spalinach teraz mam ideał!!! Pozdrawiam S.P. a dymił ci jak przepływka padła?? bo mi na biało kopci znalazłem takie coś: http://moto.allegro.pl/item143500810_przep...no_primera.html co o tym sądzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Motorsport Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Nie ma żadnych objawów poza tym, że świeci się check-engine i jakoś tak niezbyt dużo mocy pod nogą. Właściwie awaria wyszła dopiero po zmianie instalacji na wtrysk. Wcześniej auto jeździło tak samo i nic się nie świeciło. Swoją drogą to zbrodnia montować w aucie z EOBD i dwiema sondami lambda instalację mieszalnikową. Poprostu nie mogłem na to patrzyć i wyrwałem chwasta. Teraz trzeba by przywrócić aqutku seryjną sprawność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.