Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przepływomierz w P11 2.0

Gość Motorsport

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Motorsport

Witam

Mam awarię przepływomierza w P11 2.0 '2002 z gazem. Poprzedni właściciel zamontował gaz mieszalnikowy i emulatory, więc nic nie wykazywało. Po założeniu wtrysku gazu i zdjęciu emulatora - wyszły awarie elektroniki. I tu pytanko małe: czy do tego modelu można zakładać uzywaną przepływkę, czy koniecznie nową? Czy ktoś mógłby wspomóc wiedzą na temat tego gdzie takie elementy zanabyć? Za wszelkie wskazówki z góry dziekuję.

Używaną przepływkę możesz kupić już za 200 zeta,ale niestety nie ma żadnej gwarancji że długo pochodzi. Niestety te elementy ulegają zużyciu i raczej nie polecam używki.

Obawiam się, że do tego rocznika (P11.144) w ASO przepływka kosztuje 2300 PLN, ale sprawdź dokładnie (spisz numer przepływki) bo były też za 220 PLN (ale to bylo raczej do P11). Ewentualnie możesz to olać i jeździć dalej, niestety błędy będą się pojawiać i nie ma gwaranmcji że silniczek będzie pracował poprawnie (a przy gazie to może boleć).

Ja już przez to przeszedłem, aczkolwiek u mnie to nie była wina LPG tylko po prostu zwykła awaria albo wręcz zużycie (niestety w P11.144 problemy z przepływką to standard).

Jeżeli jesteś z Łodzi i okolic to daj znać na PW, może będę w stanie Ci pomóc.

Cześć.

Mam od niedawna P11 2.0 też z gazem. Musiałem wymienić sondę lambda i przepływomierz powietrza. Jeżeli Tobie właśnie chodzi o przepływomierz powietrza to kup zamiennik Boscha - kosztuje ok. 700 zł (orginał Nissana 2400). Miałem total w spalinach teraz mam ideał!!!

Pozdrawiam

S.P.

Cześć.

Mam od niedawna P11 2.0 też z gazem. Musiałem wymienić sondę lambda i przepływomierz powietrza. Jeżeli Tobie właśnie chodzi o przepływomierz powietrza to kup zamiennik Boscha - kosztuje ok. 700 zł (orginał Nissana 2400). Miałem total w spalinach teraz mam ideał!!!

Pozdrawiam

S.P.

a dymił ci jak przepływka padła?? bo mi na biało kopci

znalazłem takie coś:

http://moto.allegro.pl/item143500810_przep...no_primera.html

co o tym sądzicie??

Gość Motorsport

Nie ma żadnych objawów poza tym, że świeci się check-engine i jakoś tak niezbyt dużo mocy pod nogą. Właściwie awaria wyszła dopiero po zmianie instalacji na wtrysk. Wcześniej auto jeździło tak samo i nic się nie świeciło. Swoją drogą to zbrodnia montować w aucie z EOBD i dwiema sondami lambda instalację mieszalnikową. Poprostu nie mogłem na to patrzyć i wyrwałem chwasta. Teraz trzeba by przywrócić aqutku seryjną sprawność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...