Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera 2,0 16V

Gość LoveJoy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Mam pytanie do forumowiczów: mam do kupienia Primerę 2,0 16V z 1996 w dość bogatej wersji: pełna elektryka, skóra, klima, ABS, wspomaganie, AIBAG kierowcy z 1996 za 9000 - zarejestrowana, rok w PL, serwisowana w Nissanie (FV). Wprawdzie na codzień jeżdżę BMWe30 coupe 2,5 z 1990, ale potrzebny jest mi też bardziej "rodzinny" saochód :mrgreen: I pytanko: na co zwrócić uwagę przy kupnie, co się najczęściej psuje, jakie są ceny części, ile toto ma mocy, na co trzeba uważać itp... Nie mam za bardzo zaufania do japan-cars'ów - miałam jeden - mitsu lancer 1994, mąż ma BMW 740 1997, ale cena i opcje są interesujące :mrgreen: Jak Wy - jako znawcy tematu myślicie? Warto?

Pozdro

Joyella

[ Dodano: Pią 24 Lis, 2006 21:16 ]

Siema,

Dzięki za zainteresowanie tematem..... Na forum beemka-klub.pl już miałabym kilkanaście odpowiedzi... Cóż, to jeszcze raz uświadomiło mnie, że nie warto kupić japończyka, bo z nikąd nie ma pomocy....

Pozdro :sad:

Joyella

Siema,

Nie, żadna prowokacja - po prostu porównanie... Liczyłam na waszą pomoc w opinii o samochodzie jaki (chyba) lubicie, a tu zero odzewu :cry: Napisałam o klubie BMW, bo tam nie ma takich problemów z pomocą nowym i przyszłym użytkownikom aut tej marki. I nie ma zamiaru sprzedać beemki - nie ma fajniejszej bryki niż BMW(tylny napęd, latanie bokami, palenie kapcia itp), ale mi jest potrzebny samochód z czterema furtkami (dziecko) i dlatego spytałam Was o zdanie, bo uznałam że Nissan to będzi dobry wybór - widać myliłam się...

Pozdro Panie grossb, bo jesteśmy z tej samej dzielnicy - WF :mrgreen:

Pozdro

Joyella

Siema,

Nie, żadna prowokacja - po prostu porównanie... Liczyłam na waszą pomoc w opinii o samochodzie jaki (chyba) lubicie, a tu zero odzewu :cry: Napisałam o klubie BMW, bo tam nie ma takich problemów z pomocą nowym i przyszłym użytkownikom aut tej marki. I nie ma zamiaru sprzedać beemki - nie ma fajniejszej bryki niż BMW(tylny napęd, latanie bokami, palenie kapcia itp), ale mi jest potrzebny samochód z czterema furtkami (dziecko) i dlatego spytałam Was o zdanie, bo uznałam że Nissan to będzi dobry wybór - widać myliłam się...

Pozdro Panie grossb, bo jesteśmy z tej samej dzielnicy - WF :mrgreen:

Pozdro

Joyella

Przykro, że Cię zawiedliśmy ...

czy na forum beemki jest może opcja SZUKAJ ?

Dzisiaj piątek, wieczór ... najgorszy dzień na pisanie posta, nikt tu nie siedzi w napięciu w oczekiwaniu na kolejnego posta.

A poza tym, tu wszystko jest na forum, trzeba tylko użyć wyszukiwarki. A Twoje pytania są więcej niż standardowe.... są typowe !!

Sławek

Gość Tomasz_Primera

Pią 24 Lis, 2006 20:03

Siema,

Mam pytanie do forumowiczów: mam do kupienia Primerę 2,0 16V z 1996 w dość bogatej wersji: pełna elektryka, skóra, klima, ABS, wspomaganie, AIBAG kierowcy z 1996 za 9000 - zarejestrowana, rok w PL, serwisowana w Nissanie (FV). Wprawdzie na codzień jeżdżę BMWe30 coupe 2,5 z 1990, ale potrzebny jest mi też bardziej "rodzinny" saochód :mrgreen: I pytanko: na co zwrócić uwagę przy kupnie, co się najczęściej psuje, jakie są ceny części, ile toto ma mocy, na co trzeba uważać itp... Nie mam za bardzo zaufania do japan-cars'ów - miałam jeden - mitsu lancer 1994, mąż ma BMW 740 1997, ale cena i opcje są interesujące :mrgreen: Jak Wy - jako znawcy tematu myślicie? Warto?

Pozdro

Joyella

[ Dodano: Pią 24 Lis, 2006 21:16 ]

Siema,

Dzięki za zainteresowanie tematem..... Na forum beemka-klub.pl już miałabym kilkanaście odpowiedzi... Cóż, to jeszcze raz uświadomiło mnie, że nie warto kupić japończyka, bo z nikąd nie ma pomocy....

Pozdro :sad:

Joyella

Wybacz ale chyba nie przypuszczalas ze tutaj 24h na dobe ktos siedzi i tylko czeka na posty z pytaniami. Czy spodziewalas sie kilkunastu odpowiedzi w ciagu godziny i 15 minut? :? Dziwne...

Pozdrawiam.

"uznałam że Nissan to będzi dobry wybór - widać myliłam się..."

Na pewno się myliłaś - Nissan to nie jest wybór dla Ciebie; serio.

" I nie ma zamiaru sprzedać beemki - nie ma fajniejszej bryki niż BMW(tylny napęd, latanie bokami, palenie kapcia itp), ale mi jest potrzebny samochód z czterema furtkami (dziecko)"

Dzizas! Czy ktoś każe Ci sprzedać beEemkę!? Zgłoś się do Dzidka ze Szczecina; on wie najwięcej o paleniu gumy i niewątpię, że jest w stanie uczynić z każdej beEemki wyjątkowe auto, nawet "4-o furtkowe rodzinne".

Wybacz ale chyba nie przypuszczalas ze tutaj 24h na dobe ktos siedzi i tylko czeka na posty z pytaniami. Czy spodziewalas sie kilkunastu odpowiedzi w ciagu godziny i 15 minut? Confused Dziwne...

Pozdrawiam.

Kiedyś miałem VW MK II i byłem zarejestrowany na forum vwgolf.pl i na moje posty w ciągu godziny miałem masę odpowiedzi. Jeśli chodzi o pomoc techniczą to więcej dowiedziałem sie z książki niz z forum. Jednym słowem, forum VW jest o niebo lepsze.

Gość Tomasz_Primera
Kiedyś miałem VW MK II i byłem zarejestrowany na forum vwgolf.pl i na moje posty w ciągu godziny miałem masę odpowiedzi. Jeśli chodzi o pomoc techniczą to więcej dowiedziałem sie z książki niz z forum. Jednym słowem, forum VW jest o niebo lepsze.

Na szczescie tylko forum jest lepsze w VW :lol:

A tak serio, mysle ze godzina bez odpowiedzi to dla mnie nie powod do rozgraniczania, ktore forum jest lepsze, nie popadajmy w skrajnosc ;)

Pozdrawiam.

P.S. Czyli jednak nie bylo takie cudowne, skoro nikt nie potrafil pomoc w sprawach technicznych ?

hihi ale sie uśmiałem

qrde dziewczyno BMW to KUPA przez wielkie K

za 9tyś to ta pimera chyba krojona przez dresów co BMKami sie bujaja :lol:

lepiej kup sobie super niezawodne BMW skoro tak kochasz to auto a nie Nissana bo kupisz padake za 9tyś i potem płakać będziesz że Nissan be

no i co taka nerwowa?? :D nie ma sie co dziwić że na forum BMW Ci ludzie szybko odpisują .Powód jest oczywisty -pancerwozy sie psują,to stoją ,właścicielka ma czas to napaża w klawiature :D .Natomiast posiadacz japońca nie ma czasu na klikanie on rozkoszuje się jazdą :-))) i siada przed kompem żadziej.Pomogłem Ci to zrozumieć???? :-))

no i co taka nerwowa?? :D nie ma sie co dziwić że na forum BMW Ci ludzie szybko odpisują .Powód jest oczywisty -pancerwozy sie psują,to stoją ,właścicielka ma czas to napaża w klawiature :D .Natomiast posiadacz japońca nie ma czasu na klikanie on rozkoszuje się jazdą :-))) i siada przed kompem żadziej.Pomogłem Ci to zrozumieć???? :-))

:lol::lol::lol:

Gość AUTOMAT_82

Oj nie kupuj tego auta. Bo jeszcze dojdzie do tego że będziesz tu wysiadywać. Szkoda miejsca dla ciebie na naszym forum. Siedź na beemce sobie i tam gadajcie o waszych psujących się rzęchach z bawarii. A ponadto nasze forum działa non stop, twoje jak widze ma z tym problemy.

A po drugie informacji na ten temat jest na forum w brud. Szukaj sobie. Nikt ci nie będzie po raz setny wyjaśniać tych samych problemów.

Nissanklubowicze, widzieliście że ta d..a po 13 minutach zwątpiła w nasze forum :D

ale mi jest potrzebny samochód z czterema furtkami (dziecko)

a tak całkiem BTW to BMW są tylko z dwoma furtkami ? Dżizas ....

i coś mi się zdaje, ale mam nadzieję że się mylę ...

NIE KARMIĆ TROLLA :)

[ Dodano: Sob 25 Lis, 2006 13:00 ]

Po pierwsze ..

vwgolf.pl - to największe w Polsce forum motoryzacyjne (korzystające z phpbb) , wynika to z prostego faktu, że vw golf jest bardzo popularnym samochodem

Po drugie - przeglądnąłem Twoje dotychczasowe posty i mam wrażenie, że nie przeszukałeś forum przed napisaniem posta

Po trzecie - tak się składa, że na tym forum najważniejsi są ludzie dopiero potem auta, może dlatego, że mało z nimi kłopotu :D

Po czwarte - bardzo dobrze, że dowiedziałeś się więcej z książki ... Książka była kupiona czy zciągnięta z forum ?

Być może jeśli ktoś się kiedyś zwróci na forum z problemem a ty będziesz znał odpowiedź (bo przeczytałeś książkę) napiszesz odpowiedź i dostaniesz punkt. A jak będziesz odpowiadał pierdylion razy na to samo pytanie ... to odeślesz pytającego w diabły lub do wyszukiwarki.

Mimo wszystko mam nadzieję, że znajdziesz tu swoje miejsce ...

Sławek

Gość aro_prezes

jak forum VW jest lepsze to kup sobie golfa i bądż nastepnym z 10 mln właścicieli jajka w Polsce, niektórym nie odpowiada posiadanie czegos co wszyscy maja tylko dla dobrego forum...

A co do BMW to szkoda drążyc temat, wystarczy spojrzec kto jeździ tymi "trójkami" starymi - no chyba że trzy paski im twarz zasłaniają... :)

hehe a ja bede komentowal to w troche inny sposob ;)

BMW to nic strasznego. Jest wiele fajnych wozkow tej marki

az przykro sie patrzy ze spora czesc matolow upodobaly sobie takie fajne wozki.

Teraz nawet jakbym mial okazje to bym nie kupil chyba ze taki za 300k

Nie przesadzajmy, mam znajomego, ktory jest pasjonatem beemek i mial kiedys fajna 7 z silnikiem alpiny (czy jak to sie pisze) , mialem przyjemnosc sie nia przejechac, wierzcie mi, niezle przezycie :diabel2: , ale sam bym sobie BMW nie kupil.

Moim pierwszym autem była beemka... Wspominam ją z nostalgią. Jej eksploatacja kosztowała mnie furę kasy, w zimie jazda była masakrycznym przeżyciem (model E30 6-cio cylindrowy diesel), 3 X usiłowali mi ją ukraść niszcząc za każdym razem wkładkę zamka. Nigdy więcej! Za to teraz mam już drugą P10 (nie to żeby nissan był the best ;) )

Mnie się BMki zawsze podobały...ale cóż porównanie 320 z Primerą 2.0 wypada blado:

droższe,wolniejsze, dużo bardziej paliwożerne, często się psuje (to nawet zatwardziali fani przyznają) no i ciasne w środku.

Ale cały czas podobają mi się te furki, ale jakoś nie znalazłem powodu by to kupić ;-)

Zostanę przy mojej niepozornej Nysce ;-)

mi sie BMW troche podoba ale mówie tu o nowych modelach ba nawet mercedesy wyładniały

jak bym BMW szalał to by wszyscy na około mówili o dresik jedzie a jak to robie nissanem to mówia patrz jaka fajna GT - tak sobie wkręcam - nissan tak nie drażni jak BMW

latanie bokami,

hehe czy wszyscy posiadacze "bemewów" to potrafią...... wątpie(no chyba że raz ślizg do rowu ewentualnie w drzewo :D (czego nikomu nie życzę)

palenie kapcia

już widzę tych napaleńców kupujących "bemewu"tylko dla palenia gum lub czegoś innego..........

Niepotrzebnie się czepiasz naszego forum tylko dlatego ,że nikt niechce odpowiedzieć na kolejny post o tym samym.........

PS.nigdy niekupię helmuckiego złomu :) dla mnie tylko były ,są i będą auta z kraju kwitnącej wiśni........

pozdrawiam właścicieli japońskiej technologii :D

Gość KONRAD MILEWSKI

Koledzy dajmy spokuj tej Kobiecie niech nie traci czasu na forum Nissana bo ona nawet nie ma czasu nam odpisać (przepuszczalnie z powodu gradu postów na bemce) było to dla niej zapewne zbyt Trałmatyczne przeżycie takie spodkanie z Japońską Technologją sami wiecie... (to lata świetlne) :)