Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nieszczęsna osłonka na przewodach hamulcowych i paliwowych:(

Gość Little

Rekomendowane odpowiedzi

Wracam sobie z Berlina, jestem w Polkowicach(bo jechałem przez Frankfurt) 120 na zegarze, koleś przedemną na 40-50 m przed światłami widzi żółte i staje. Ja walę w pedał hamulca, poczułem pierdut na pedale i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wbijam pedał w podłogę. Odruchowo zerknołem w prawe lusterko - czysto - redukcja, 4, rura żeby zdążyć jeszcze na żółtym przez krzyżówkę. 500m dalej stoję na awaryjnych na poboczu patrzę pod samochód po małym pompowaniu i widzę płun na jezdni:( Znalazłem niedaleko mechanika i okozało się, że poszedł mi główny przewód hamulcowy na tył!!!!!! Wlazłem do kanału patrze i co widzę?? Całe przewody zdrowiutkie jak nowe, ale w jednym miejscu jest taka magiczna plastikowa osłonka na przewodach i pod tą osłonką przewody są pordzewiałe jak cholera!!!!!! Najwidoczniej nasi skośnoocy przyjaciele za dobrze zrobili nam samochody i wstawili tę osłonkę żeby coś się w końcu zepsuło, bo jakiegoś mądrego wytłumaczenia tego plasticzku nie mogę znaleźć.

RADZĘ ZERKNĄĆ POD SAMOCHÓD I ZAKONSERWOWAĆ TO MIEJSCE PORZĄDNIE

Ale nie sądzicie że to jakaś pomyłka żeby wsadzać stalowe przewody do jakiśch osłonek gdzie najpewniej się woda będzie zatrzymywać??!!

Ale jak narazie to jedyny mankament jaki mam w swej Almerce.

Nie licząc wariującego obrotomierza ale to na czasie do elektryka podjadę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...