Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11- znikające światła i kierunki

Gość KONRAD MILEWSKI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KONRAD MILEWSKI

Witam wszystkich

Mam problem z tylnymi światlami a mianowicie: kiedy wsiadam do samochodu i włączam prawy kierunkowskaz nie zależnie czy przed włączeniem silnika czy po potrafi nie działać problem znika dopiero wtedy gdy wyjmę wkład z żarówkami i poruszam trochę żarówką to samo tyczy się świateł chamulcowych pozycyjne działają bez problemu jest to Primera Hatchback.

Dodam jeszcze że same wkłady w lampie według mnie nie posiadają żadnych uszkodzeń.

:(:

Czy może ktoś z Was się otarł z podobnym problemem ?

Witam wszystkich

Mam problem z tylnymi światlami a mianowicie: kiedy wsiadam do samochodu i włączam prawy kierunkowskaz nie zależnie czy przed włączeniem silnika czy po potrafi nie działać problem znika dopiero wtedy gdy wyjmę wkład z żarówkami i poruszam trochę żarówką to samo tyczy się świateł chamulcowych pozycyjne działają bez problemu jest to Primera Hatchback.

Dodam jeszcze że same wkłady w lampie według mnie nie posiadają żadnych uszkodzeń.

:(:

Czy może ktoś z Was się otarł z podobnym problemem ?

Jeśli problem znika po "poruszaniu" gniazdami żarówek, wniosek nasuwa się sam. Masz zabrudzone styki. Przeczyść wszystko dokładnie i profilaktycznie wymień żarówki ( czasem nadpalone włókna zaczynają kontaktować dopiero po potrząśnięciu żarówki ). Jeśli jednak cały zespół świateł reaguje tak samo, to może kostka nie styka? Przeczyść gruntownie całą kostkę, którą podłączasz reflektor i zobacz czy coś się zmieni.

Ja kiedyś za pioruna nie mogłem uruchomić bocznych kierunkowskazów. Ja czyściłem na tyle ile mogłem styki i nadal nie działało. Elektryk przeczyścił je sobie tylko znaną metodą i wszystko zaczęło działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...