Gość MacKo Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 postanowiłem zgromadzić materiał dowodowy o moim autku tu: dla przypomnienia: W10, 2.0D SLX, rok 94 - pochodzenie importowe przebieg aktualny 227.xxx km.... praktycznie full wypas oprócz skóry, klimy i poduch... reszta jest z niespodzianek to nowy silnik i skrzynia (poprzednie poszłyyyy... skrzynia na złom a silnik w garazu z pękniętą głowicą)... no ale teraz trochę przyjemnosci... więc moje auto wygląda tak: a o to kilka detali "przed" i "po": lewe drzwi "przed" - prawe już "po" lusterko "przed" i "po" ramka okna - z lewej tylne drzwi "przed" ; z prawej przednie "po" w między czasie nabyłe alusy które wyglądają tak: spróbowalem trochę "dziubnąć" alu... narazie efekt jes taki: przed po plan jest - całe na czarno... :one: aha... do uzyskania powyższych efektów użylem do tego pasty lekkościernej TEMPO firmy K2 a w międzyczasie jeszcze przerobiłem gril bylo tak: zestaw montażowy: w trakcie prac: i finał: jeszcze teraz szykują się dywaniki: tylko że w takim kolorze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Fajnie że coś działasz ze swoim autem ale te szyby to dramat... Ps. Zapodaj fotki na feldze - to jest podstawa w poprawie image No i prosi się o zglebienie - ten przód wydaje się jakby stał o wiele wyrzej jak tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ooo nareszcie jakieś kombi w NPT bo do tej pory mój był rodzynkiem Fajna ta siatka na atrapie Mnie wyrwali chromowane nerki w atrapie i z konieczności zapodałem siatkę Fele też oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Coobcio - szyby to konieczność z mojej strony... zwiazana z moją pracąi wożonymi klamotami - fele to dopiero na wiosnę - ze ona wysoka to wiem... ale one tak mają Tomaszek, ale ta primera jest tu nie od dzis... zrobiłem przegląd swoich topików i zlepiłem w jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Tomaszek, ale ta primera jest tu nie od dzis... zrobiłem przegląd swoich topików i zlepiłem w jeden Strasznie wędrowny ten twój topik najpierw NPT a teraz dział primera .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Coobcio - szyby to konieczność z mojej strony... zwiazana z moją pracąi wożonymi klamotami ta folia chyba jakas badziewna bo sie paski powietrza porobiły. chyba dlatego "dramat " :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 vulture30, no... tył to kaszana.. boki też się popsuły... ale byle do wiosny ... [ Dodano: Pon 04 Gru, 2006 23:03 ] tak sobie po "paintowałem" i mimo że "robota" jest jak widać... to calokształ zarysu nawet ciekawie moze wyglądać [ Dodano: Sob 09 Gru, 2006 18:42 ] no to dzisiaj autko dostało nwe tarcze i klocki z przodu - tył na dniach bo tarcze nie dotarły (klocki mam)... no i podziubałem sobie jedną felgę po całym dniu w garażu - jeszcze raz dla przypomnienia: tak było: a tak jest: [ Dodano: Sro 03 Sty, 2007 11:27 ] naszedł mnie nowy pomysł... :diabel2: a że mam jeszcze drugi silnik i potrzebne mi do nowego pomysła elementy więc bedę jeździł i robił to co mam zamiar na "zapasowych" elementach :027: [ Dodano: Czw 04 Sty, 2007 19:40 ] trochę dla uaktualnienia zdjęć auta przedni pasek na szybie (chyba nie kazdy zwrócił na to uwagę ) środek licznik 9aktualny przebieg 230.000) silnik alusy dwa: i to co mam zamiar zrobić czyli pokrywa, kolektor i osłona (ze starego silnika) a oto próba tego co chcę uzyskać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 No no no... Auto coraz przyjemniejsze się robi. Te graty silnikowe co masz to mogłbyś poddać portingowi i polerce (kolektory), pod maską przyjemnie by wyglądał jakiś dolocik że stożkiem - najlepiej z PCV go zrobić nie będzie grzać poweitrza no i filtr obowiązkowo w nadkolu Ps. mnie bardzo ciekawi wygląd na tych felgach + gleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Te graty silnikowe co masz to mogłbyś poddać portingowi ktore graty i co to porting ? myslałem o stożku ale czy do diesla pasuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Słuchaj - ja w swoim też miałem przód wyżej niż tył - i rozwiązaniem było podniesienie tyłu - sprężyny podrasowane i teraz jest git.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Szymeq, jak podniosłeś tył ?? bo jak się obniza to wiem prawdę mówiąc to wolałbym go ciut "zglebić" [ Dodano: Sob 06 Sty, 2007 18:45 ] i kolejny dzień w "pracy" Felga przed Rant przed Rant w trakciepolerki :one: Felga po polerce i "podkładzie" Felga - finał (jeszcze tylko po wyschnięciu lakieru jak będzie trzeba to psiknę jeszcze raz no i ostatecznie przepoleruje rant z farby) jednak nie na czarno [ Dodano: Pon 08 Sty, 2007 08:02 ] ano zapomniałbym o najważniejszym - jak to zrobiłem.... no więc potrzebne są do tego dwie LEWE ręce oraz paier ścierny - ja uzyłem: 80, 100, 220, 500, 1000, 2000, i pasty lekkościernej TEMPO na koniec zeby pył zetrzeć... papierem 2000 to trzeba długo trzeć i często zmieniać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Szymeq, jak podniosłeś tył ?? Poprostu oddałem sprężyny ( zosatwilem auto w firmnie która je zdemontowała - zamontowała ) do rozciągnięcia. W skrócie to je rozchartowali w piecu - rozciągneli i zachartowali na nowo. Oczywiście powiedzieli, że sa tak stare i mieli obawy ale zrobili cacy i prawie rok, i nic się nie dzieje . Cały czas autko jest równo ... firma resor-rex koszt 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Kurcze fajnie te felgi wyszły też mam zamiar się za to zabrać musze je wyczyścić tylko czasu brak :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 podświetlenie zegarów (seria) dywanik(i) Yaroo .... ja też nie mam czasu... robię to albo w soboty albo niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 W ostatnią sobotę przerabiałem tylne siedzenie chcę wstawić zagłówki ( bo nie mam :/ ) wyciołem stelarz z innej kanapy ( tutaj THX dla Zell'a) i przemierzyłem do swojej teraz jeszcze jakiś spawacz z pojęciem i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 w zwiazku ze sprzedażą primery upraszam o zamknięcie tematu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi