jasiu Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Pytanie jak w temacie: Czy trzeba regulować zawory w almerce '97 silnik 1.4 87km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Niee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIŚ Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Piszą . żeby zrobic regulację gdy wzrośnie głosnośc pracy rozrządu.Regulacja płytkowa. Moja Almera ma 123 tys. bez regulacji i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Po czym poznac ze cos sie dzieje z zaworami, ostatnio po zimie zaczalem slyszec dziwne jhakby chrzesty (jakby skrecajac sprezyne takie niby trzaski niby chrzęst) dzieje sie tak jak ruszam z polsprzegla bez gazu, albo jak wrzuce na 2ke bez gazu i tak niby zeby sie przydusil - wtedy slychac te dziwne dzwieki, sa to ciche trzaski ale zaczalem sie niepokoic. Prosze o jakies info czy cos sie dzieje zle z moim autkiem czy to moja fantazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIŚ Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Gdyby były większe luzy na zaworach to byłoby klekotanie. Nie wiem ile masz przejechane , ale to co opisujesz to wg mnie coś z napędem (skrzynia lub sprzęgło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witam, przejechane 85 000, poprzedni wlasciciel to dziadek, dbal o auto, ja jezdze 1,5 roku, tez raczej spokojnie. Skrzynia i sprzeglo nie byly wymieniane od nowosci. Ewentualnie moze na najblizszym zlocie ktos poslucha i mi doradzi co moze sie psuc, bo niechcialbym zeby mi gdzies podczas jazdy auto stanelo :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiubik Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zawory reguluje się jedynie po zmianie rozrządu !!!!! Tak bez wymiany łańcucha czy paska nie radziłbym ich ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 nie chce nic ruszac, po prostu chce zdiagnozowac usterke, interesuja mnie te skrzypy podczas ruszania bez gazu na samym polsprzegle, oraz jak na wyzszym biegu odpusic sie gaz tak zeby zaczal sie ksztusic i wtedy delikatnie przyspieszyc samym odpuszczaniem sprzegla bez gazu. Wtedy slychac jakby takie tyk tyk tyk gdzies z zewnatrzbo slychac tylko przez otwarte okna. Wczesniej tego chyba nie bylo, tzn przed zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zawory reguluje się jedynie po zmianie rozrządu !!!!! a dlaczego??? co ma do tego łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 kiubik napisał/a:Zawory reguluje się jedynie po zmianie rozrządu !!!!! a dlaczego??? co ma do tego łańcuch? To z okazji prima aprilis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi