Gość sowa74 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 czy ktoś może mi powiedzieć czy jeżeli mam kierownice z prawej strony bo mieszkam w uk to odpowietrzanie hamulców jest w takie samiej kolejności jakby kierownica była z lewej . PRIMERA 1.6 ABS -1994 przy kierownicy z lewej strony to jest LT-PP-PT-LP, A JAK TO BĘDZIE U MNIE ,BO SŁYSZAŁEM ŻE MOŻE BYĆ INACZEJ BO POMPA MOŻE BYĆ Z INNEJ STRONY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 BO SŁYSZAŁEM ŻE MOŻE BYĆ INACZEJ BO POMPA MOŻE BYĆ Z INNEJ STRONY Pompa hamulcowa jest u Ciebie w aucie z prawej strony(inaczej niż w wersji naszej ) Układ hamulcowy zazwyczaj odpowietrza się od koła tylnego(najdalej odsuniętym od pompy hamulcowej)w wersjach LHD przeważnie zaczyna się od koła TP,ale nic się niestanie jak zaczniesz od lewego. PS.jak miałeś bardzo zapowietrzony układ hamulcowy.np przez jakąś nieszczelność,odkręć odpowietrzniki , korek od zbiorniczka płynu ham. i dolej ewentualnie.Poczekaj chwilę(może dłuższą) aż płyn sam będzie ciekł i dokręć odpow.,później odpowietrzenie to już kwestia minut POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sowa74 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 lukas to jak ja mam ta pompa z prawej strony to jak mam zacząć bo w polskie wersji z abs piszą aby zacząć LT a ja wtedy mam zacząć PT--LP--LT--PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zaczynasz od koła najdalszego więc dla rhd: LT-PT-LP-PP dla lhd PT-LT-PP-LP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sowa74 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Czy ktos moze mi powiedziec , co to jest rhd i lhd?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 left hand drive/ right hand drive -Polska lhd UK rhd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sowa74 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Albin czy ta kolejność ktorą napisaleś dotyczy hamólców z ABS [ Dodano: Sro 06 Gru, 2006 18:47 ] Albin, wszyscy pisza, ze dla Lhd z ABS jest -: LT-PP-PT-LP. Dla mnie z moim Rhd z ABS prawidłowa kolejność to -: PT-LP-LT-LP. Z góry dzieki za odpowiedz , bo sam juz nie jestem pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 tak jest napewno dla wersji bez abs - sprawdź w książce czy dla lhd zmienia się kolejność dla aut z abs i bez.Jeśli jest inna to przepraszam że wprowadziłem w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sowa74 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 czy ktoś możę mi powiedzieć czy pierwsze odpowietrzane kolo ma być najdalej od POMPY CZY AGREGATU ABS U mnie jest pompa z prwej agregat abs z prawej (kierownica też z prawej) przewody na tył samochdu idą z lewej strony -czy to tak samo jak w LDH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.