Gość wieszczu Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam, posiadam Almere 1,5 +gaz z 2001r. Samochód sprawuje się w zasadzie bez najmniejszych problemów. Zaczyna mi jednak doskwierać brak mocy.. Szczególnie jak się jeździ na gazie - czyli praktycznie cały czas. Samochód jest wolny, słabo przyspiesza. Czy ktoś z klubowiczów próbował coś z takim zestawem robić by podnieść troszke moc samochodu? Mam jeszcze jeden problem. Przy ruszaniu np. ze świateł - puszczam powoli sprzęgło, dodaje gazu i widze jak samochód "muli" i obroty spadają do 500 i potem wzrastają lecz bardzo powoli.. żeby tak nie było trzeba przed puszczeniem sprzęgła mocno przygazować - ale to nei jest rozwiązanie. W żadnym innym samochodzie nie spotkałem się z taką sytuacją. Czy ktoś ma/miał coś takiego już? Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Podstawa to napisz jaki masz gaz zwykły czy sekwęcja :?: Bo jak masz mikser to zakładaj blosa dusz mu ładny zimny dolot i autko odżyje Odnośnie blosa poczytaj ten wątek warto cały :!: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=13868 Jeśli masz sekwęcję to już trochę grubsze mody można zastosować Czytaj forum są fajne opisy przeróbek 1.5 to podstawowy silnik i na pewno nie zachwyci osiągami tak jak moja prima Ale już za miesiąc trochę odżyje jak jej dołożę 20-30 koni Poczytaj link poniżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 wywalic gaz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 wywalic gaz? koniecznie i swap na 1.8 :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wieszczu Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Podstawa to napisz jaki masz gaz zwykły czy sekwęcja :?: Bo jak masz mikser to zakładaj blosa dusz mu ładny zimny dolot i autko odżyje Odnośnie blosa poczytaj ten wątek warto cały :!: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=13868 Jeśli masz sekwęcję to już trochę grubsze mody można zastosować Czytaj forum są fajne opisy przeróbek 1.5 to podstawowy silnik i na pewno nie zachwyci osiągami tak jak moja prima Ale już za miesiąc trochę odżyje jak jej dołożę 20-30 koni Poczytaj link poniżej Mam zwykły, najprostrzy gaz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Swap na 1,8 to mu będzie zżerał olej - zwłaszcza jak pociśnie... poczekajta co autor napisze - jak sekwencja - da się co nieco..... ale rakiety z tego nie zrobisz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wieszczu Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Tak jak pisałem w poprzednim poscie. Gaz nie jest sekwencyjny. Zwykła prosta instalacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Więc BLOS, wywalić trochę elektryki i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Więc BLOS, wywalić trochę elektryki i po problemie 100% popieram :!: :!: :!: Sam wymieniam koledze w lanosie mikser na blosa Bo strasznie mułowaty mu się zrobił po montażu zwykłego gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.