Gość Dziudak Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Witam kolegów , jestem tu nowy ale od jakiegoś czasu obserwowałem stronę i kupiłem P-11`97 1,6. w sedanie z gazem .Auto oceniam na bdb, mam tylko jedno zastrzeżenie. Miał wymieniony za mnie ostatni tłumik i kata wyrzuconego przez poprzedniego właściciela, a ja w miejce rury po kacie wstawiłem na jakiś tłumik . Przy jeżdzie powyżej 3 tys.obrotów słychać go w środku trochę za bardzo. Czy hałasować może jeszcze tłumik środkowy ? Nadmieniam,że auto ma 165 kkm i tłumik ostatni był oryginał. A może ważne jest to , że nie ma założonego wygłuszenia na masce ? Jednoznacznie nie potrafię zlokalizować hałasu . Może ktoś mi pomoże ? :mikolaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Sprawdzałeś szczelność układu wydechowego po tych wymianach :?: Posprawdzaj na kanale cały układ Niech druga osoba ci przegazuje łatwiej zlokalizujesz źródło hałasu A ogólnie na wysokich obrotach zawsze jest głośniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dziudak Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Chodzi o to że układ jest szczelny.Moje podejrzenie skierowane jest jeszcze na kolektor , może uszczelka pod nim?Ale odczucie po moim dawnym P-10 mówi mi że jest głośniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Jeśli kolektor byłby nieszczelny ty spaliny byś czuł po przyłożeniu ręki a nawet w kabinie Tłumiki nie oryginalne przeważnie są głośniejsze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.