Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[TINO] INSTRUKCJA I NAWIGACJA

Gość Rtoip-piotR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rtoip-piotR

Witam. Jestem nowy.

Skoro pisze to mam problem a nawet dwa problemy.

1. szukam od 2 godzin instrukcji obslugi do nissan almera tino 2.2dci - prosze a nawet blagam o nia albo o link skad moge ja sciagnac

2. Mam mozliwosc zakupu takiego samochodu. Sprzedawca twierdzi ze auto ma nawigacje. Ja sie na tym nie znam. Napisze co widzialem i prosze o komentarz. auto ma ekran i guziczek na desce rozdzielczej MAP... jednak po wcisnieciu go nic sie nie dzieje slychac tylko takie "piiiip" sprzedawca twierdzi ze to dlatego ze nie ma map. wydaje mi sie to jednak dziwne ze w aucie nie ma wgranych zadnych map skoro zostalo ono sprowadzone z niemiec. zastanawiem sie czy po prostu taki guziczek nie jest zawsze a gdy auto ma nawigacje to jest on po prostu aktywny a gdy jej nie ma to nie jest. Czy ten sprzedawca nie chce mnie zrobic w konia???? Prosze o szybka i wyczerpujaca odpowiedz:)

Piotrek

mapy nie są wgrywane tylko są na płytach.Odtwarza się je w czytniku dvd.Auto może mieć nawigację ale i tak nie będzie działać w Polsce (nie zrobiono map).Jak masz jakiś link do ogłoszenia do wklej - może coś się dodatkowo wypatrzy

Gość Rtoip-piotR

Czyli jednym slowem taka nawigacja jest w takim aucie czyms zupelnie nie potrzebnym bo chodzbym chcial to itak jej nie wykorzystam bo nikt nie ma do niej map ????

No a instrukcja.

• 1 miesiąc temu...

Witam. Może i ja podepnę się pod temat. Chodzi mi właśnie o instrukcję po polsku do Tino 2.2. Stałem się włascicielem w/w auta od tygodnia. Rocznik 2002, przebieg 65000 km.

Może ktoś podeśle jakiegoś linka.

Pozdrawiam

• 10 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

http://www.nissanklub.pl/attachments/062_NissanPrimeraP12-Kasowanie_sygnalu_o_wymaganym_serwisie.pdf

tu zobaczysz czy masz navi, ja też mam ten przycisk i nie mam navi , auto przygotowane do montażu navi ,ale to sie nie opłaca koszt ok 1800zł

Ad1 - no to troche tego czasu zmarnowałeś, ale chyba tylko na własne życzenie, bo jeśli w temacie "Almera", a nie w "Almera Tino", szukasz i publikujesz, to i nic dziwnego, że czas marnujesz. ;) Jeżeli nadal jeszcze nie masz instrukcji do Tino, to może jednak zajrzyj do tematu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/76-almera-tino/ , poszukaj jednego z wpisów kolegi Rob083, w stopce powinieneś znaleźć odnośnik, który zaprowadzi Cię do instrukcji. :)

Ad2 - nie pomnę czy mój MAP piszczy jak go przycisnąć (chyba nie piszczy), ale to dlatego, że nawigacji jak i kamerki cofania nie mam. Sprawdź ten odnośnik, który podał Ci darekjw77, jeśli nawigacja będzie aktywna, a dodatkowo znajdziesz napęd DVD od nawigacji, to by sugerowało, że jednak nawigacja jest, i tylko może piszczy nie chcąc się aktywować ze względu na brak płytki z mapami w napędzie - tu wyjaśnienie, nic Ci po tej nawigacji i jej mapek, bo w czasie produkcji Tino nasi skośnoocy przyjaciele identyfikowali nasz kraj jako tranzytowy, to i mapka jeśli nawet jest to wybitnie uboga. Tak mi powiedzieli w ASO, i odradzali montaż gdy pytałem o koszta takiej "aktualizacji" wyposażenia mojego Tino. Generlnie, fabryczna navi w Tino to żaden atut, i chyba jest potrzebna tylko handlarzom, na potrzeby urobienia "niewtajemniczonego" potencjalnego nabywcę.

Edytowane przez roobalek

• 4 miesiące temu...
Gość Leepchevsky

Witam, hmm, mój model,ma kamerę cofania i ma przycisk MAP na panelu, gdy go wcisnę też wydaje dzwięk (piii). Mapek żadnych nie dostałem od poprzedniego właściciela, on mało znał się na tym aucie :) nie wiedział nawet że ma z przodu halogeny przeciw mgielne:) Wracając do Nagiwacji, to w jaki sposób mogę sprawdzić czy mam ją czy nie mam? Czy płytki do nawigacji, są nagrywane tylko na DVD? Gdzie mogę dostać taką płytkę?