Gość art75 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 witam jestem nowy ale ponieważ coś udało się mi załatwić do nyski moje żony - chcę się tym z Wami podzielić znalazłem przemiłego fachowca w W-wa Wawer, który dorobił mi siłowniki do klapy wykorzystując nowe siłowniki 550N oraz stopki i główki od oryginałów. Zastosował przy tym obejmy do główek na wzór aut europejskich - tak więc montaż i demontaż stały się dzięki temu znacznie prostsze (nie trzeba wkręcać główki razem z całym siłownikiem) Zrobił to "na drugi" dzień! chętnie podam namiary na niego. wziął 200pln. Polecam i pozdrawiam Artur PS. klapa ze spojlerem. cena za sztukę siłownika oryginalnego pod tę klapę w Nissanie - 744pln . gdy się tego dowiedziałem zacząłem szukać i znalazłem. można wypróbować LESJOFORS dostępne na www.intercars.com.pl po 150pln sztuka (ale nie jest powiedziane czy pasują pod cięższą klapę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtasupra Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 A wie ktos gdzie to można w 3miescie zalatwic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość art75 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 jeśli chodzi o to - gość jest tak przyjemny, że jak mu to wyślesz to szybko zrobi i odeśle podejrzewam za zaliczeniem pocztowym. mi to proponował choć dzieli mnie od niego 13km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Witam, Mógłbyś podać mi namiary na tego gościa ? Tutaj albo na maila pawel_316@o2.pl bo mam ten sam problem, a w Wawrze często jestem to podjade do niego. Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 można wypróbować LESJOFORS dostępne na www.intercars.com.pl po 150pln sztuka (ale nie jest powiedziane czy pasują pod cięższą klapę). mam katalog lesjoforsa, podaj mi o ktory silownik Ci chodzilo (index) zobacze czy nie da sie tego taniej zalatwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siara64 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Jesli masz problem z siłownikami bagażnika to :one: 100NX FORUM cię wyręczy!!! Problem spadającej klapy na łeb już rozwiązano! Po przeróbce pasują od Forda Fiesta! http://www.100nx.fora.pl/viewtopic.php?t=985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja mam po przerobce (niewielkiej) silowniki od Mazdy 323F BG - przerobka polegala na usunieciu nitow, dorobieniu u tokarza srub pod oryginalne mocowania i zlozeniu do kupy - calosc przerobki kosztowala mnie 45zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siara64 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja mam po przerobce (niewielkiej) silowniki od Mazdy 323F BG - przerobka polegala na usunieciu nitow, dorobieniu u tokarza srub pod oryginalne mocowania i zlozeniu do kupy - calosc przerobki kosztowala mnie 45zl Jeśli możesz to zapodaj jakieś foty z opisem jak to wygladało przed i po? Z góry dzięki! Wygląda to lepiej jak spawane? Siła tych siłowników jest duża?Klapa nie leci na łeb nawet z półką z głośnikami? Takie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Potem popstrykam - mam klape z duzym spoilerem, ale zaczela opadac jak jest zimno - z tym ze silowniki mialem ze szrotu... i sam wiedzialem ze to raczej tymczasowka... Teraz mam juz czekajacy na podobna przerobke drugi komplet (rozebralismy nasza rozbita eFke ), ktory jest w bardzo dobrym stanie. [ Dodano: Pią 16 Lut, 2007 13:43 ] mhm, dokladnie takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siara64 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 OK! Bo mnie już czach boli od tych uderzeń klapą i trzeba coś z tym zrobić aby nie leciało na łeb i aby jakoś wyglądało (bez spawania)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 A może ktoś wpisać parametry sprężyn do 100nx-a. (długość, długość robocza, siłe w newtonach). Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jimmy018 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam, siłowniki od mazdy 626 pasuja, sam przerabiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Od Skody Fabii Kombi też pasują ale tyllko ZAMINNIKI - do niewielkiej przeróbki więcej info na www.100nx.fora.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergio Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam. W moim nissanie tez nie dzialaja ale poprzedni wlasciciel zastosowal dzewniana sztache nawet ladna i zgrabna. Osobiscie uwazam ze ten sposob jest najlepszy pod kazdym wzgledem!! Tanio szybko praktyczne niezawodne....... wystarczy? moja klapazespojlerem wazy chyba z 50kg ..na uzywanie nie skusil bym sie ze wzgledu na zywotnosc. a nowe do byle jakiego modelu z przerobka to juz za duzy koszt. Itak bagaznika prawie niema(mam gaz i tube)wiec za czesto tam nie zagladam ale jak juz to drewniany kij zdaje egzamin w 100% Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam.W moim nissanie tez nie dzialaja ale poprzedni wlasciciel zastosowal dzewniana sztache nawet ladna i zgrabna. Osobiscie uwazam ze ten sposob jest najlepszy pod kazdym wzgledem!! Tanio szybko praktyczne niezawodne....... wystarczy? moja klapazespojlerem wazy chyba z 50kg ..na uzywanie nie skusil bym sie ze wzgledu na zywotnosc. a nowe do byle jakiego modelu z przerobka to juz za duzy koszt. Itak bagaznika prawie niema(mam gaz i tube)wiec za czesto tam nie zagladam ale jak juz to drewniany kij zdaje egzamin w 100% Polecam. Tylko estetyka jak to wygląda jak pod marketem kij pod klapę podstawiasz BTW pozdrawiam chełmianina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 dzewniana sztache nawet ladna i zgrabna Znam ten sposób z autopsji jak to wygląda jak pod marketem kij pod klapę podstawiasz No wygląda może nieciekawie ale mi to lotto Stosowałem ten patent w Setce i teraz Primerze też muszę Chociaż jest plan żeby na wiosnę się za to zabrać. Oby plan wypalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daweorn Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Ten problem jest znany chyba każdemu kierowcy Setki. Ja od 1,5 roku jeżdżę z drewienkiem w bagażniku, nie obchodzi mnie to co kto sobie o tym mysli, jezeli ma odwagę się zapytać to mu odpowiadam... chciałbym utrzymać w orginale mój samochód tylko siłowniki komplet kosztuje 1500 PLN . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komorokoro Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Mała ściągawka Potrzebujemy klucze 10,12 Wiertło do metalu powyżej 6 Teleskopy używane od Lanosa .. Jak widać różnice niewielkie a długość w sam raz. Jako że powyższe były z główkami uprościło to cały zabieg. Ze starego trzeba odzyskać mocowanie do budy więc rozwiercamy otrzymujemy potrzebną część i wkręcamy w mocowanie po uprzednim ewentualnym powiększeniu otworka I tyle tego. Klapa nie spada choć łeb do bagażnika wsadzam z pewną dozą niesmiałości Koszt tych 40 pln za kpl. W sklepie pytałem leżą czekają po 65 sztuka Czas do godziny z montażem na samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi