Gość Bartto Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Czesc wszystkim.... Na wstepie powiem ze szukalem na forum podobnego problemu lecz nie udalo mi sie znalezc.... Problem polega iz w mojej Almerce N16, 2000 1,8 przy maxymalnym skrecie kol w prawo lub w lewo slychac b.glosne piszczenie.....Problem znika jak kola "wracaja" do lini prostej... Sprawdzalem poziom plynu do wspomagania kierownicy - jak widac jest w normie... Bede wdzieczny za pomoc!!! i wskazowki co to moze sie dziaac.... dziekuje...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamsow Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Na mój gust to bedzie coś z pompą wspomagania, niekoniecznie związanego z pozioem plynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 to prawdopodobnie pasek Ci piszczy bo pompa ma obciazenie przy max skrecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Prawie na 100% pasek. Jak wspomniał poprzednik pompa jest max obciążona co powoduje lekki uślizg. Wystarczy odbić parę centymetrów na kierownicy i jest spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartto Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Prawie na 100% pasek. Jak wspomniał poprzednik pompa jest max obciążona co powoduje lekki uślizg. Wystarczy odbić parę centymetrów na kierownicy i jest spokój. dzieki za porade...a czy to mozna jakos samemu zniwelowac? tzn czy potrzeba wymienic ten pasek czy jest to kwestia np regulacji? czy tez raczej trzeba udac sie do "machera", ktory to naprawi ?? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 no czy naciagniesz pasek to juz zalezy tylko od Twoich zdolnosci warto by bylo zobaczec w jakim jest stanie moze by sie przydala wymiane tego paska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Można z tym żyć. Ja juz rok się przymierzałem do wymiany ale sobie odpuściłem. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.