Gość taurus Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Mam właśnie czasami coś takiego że nie mogę wcisnąć pedału gazu. Gdy wcisnę z b.dużą siłą to wpada tak głęboko że silnik wyje. Co to za usterka - linka gazu ?????? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zachu Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 nie ma linki... przynajmniej w dieslu. zobacz w servis manualu do p11.144 są ładne rysuneczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 cześć. napisz co to za silnik. jeżeli benzynka to obstawiam linkę gazu do wymiany. pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taurus Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Primera z silnikiem QG16DE rok 2001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael-ptr Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 podepnę się do pytania: u mnie na zgaszonym silniku (1.8 benzyna) pedał porusza się bez żadnych oporów na włączonym silniku gdy pedał jest naciskany od samej góry (tzn wcześniej był puszczony) zdarza się coraz częściej że muszę pokonać jakiś tam jego opór, czasami jest, czasami nie, raz słabszy, raz mocniejszy tylko jak zaczynamy go wciskać czyli np. po hamowaniu, postoju, w trasie jak noga jest cały czas na pedale problem nie występuje to raczej nie linka bo jak pisałem na wyłączonym silniku nie ma tego objawu tak samo nic nie podeszło pod pedał, powód j/w miałem taki sam objaw wcześniej w almerze, tam działo się tak samo ale tylko jak na dworze było gorąco i auto rozgrzane auto sprzedałem zanim zająłem się tym problemem tu w primerze mamy zimę i dzieje się tak od razu po uruchomieniu auta co może być powodem? spotkaliście coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil181 Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Witam i ja równiez mam podobny problem a mianowicie delikatne blokowanie sie padału gazu.., co ciekawe nie wystepuje to czesto tylko raz na jakis czas,szukałem na forum cos na ten temat nic nieznalazłem wiec tez jestem ciekawy o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.