Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N15 - Jak macie rozwiązane mocowanie nawigacji ?

Yankee
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam kupić sobie uchwyt do zamocowania mojego nowego nabytku w postaci palmtopa FS Loox n560 i zastanawiam się co wybrać. Interesują mnie sprawdzone wyroby firmy np HR ale jeśli macie jakieś sugestie w tym temacie to chętnie ich wysłucham. Najgorsze jest to że można wszystko kupić tylko nie bardzo wiem jak to będzie rzeczywiście pasowało w almerze n15 do deski i szyby. Jeśli macie jakieś zdjęcia waszych rozwiązań to poproszę :-)

może polecicie coś z: www.palmtopy.pl ?

Pozdrawiam serdecznie, Yankee

Gość pawcioman

Posiadam HP IPAQ 6515 czyli wszystko w jednym Uchwyt oraz ramie elastyczne znajduje sie na srodku przedniej szyby Jadac po naszych polskich dziurach ramie dziala amortyzujaco a uchwyt nie odkleja sie od szyby Polecam takie rozwiazanie

Gość superczajnik

Co prawda N16, ale nie ma chyba wielkich różnic... Używam nawigacji w telefonie i uniwersalnego uchwytu Nokii z mocowaniem do szyby. Tu jest sama nóżka: http://www.ggmedia.pl/produkt.php/nokia/hh...uchwyt_do_szyby do niej pewnie będziesz musiał kupić któryś z uchwytów Nokii przeznaczonych do większych telefonów (np. E61) tak, żeby PDA weszło. Kosztuje kilka razy więcej niż bezmarkowe uchwyty z Allegro, ale moim zdaniem warto. Nic się nie buja, nic nie trzeszczy, wszystko solidnie trzyma się na swoim miejscu. Wiem, bo miałem taki dziadowski uchwyt z Allegro w poprzednim samochodzie.

Nie wiem jak PDA - ja używam tomtoma i mam uchwyt przykręcony na stałe w nawiew. Tak, że po zdemontowaniu nie widać żadnej dziury w tapicerce, oczywiście wszystkie kable od doka też puszczone nawiewem. Na szybie - za bardzo moim zdaniem zasłania widoczność, a u mnie - bliskość urządzenia praktycznie pozwala mi go szybko i w miarę bezkolizyjnie obsługiwać, pisać SMS- y itp... Polecam audio podpiąć pod radio, choć nie wiem, czy PDA podaje masę jako sygnał wyjściowy - kiedyś kombinowaliśmy to zrobić i udało się w VV kolegi -prosty układzik elektroniczny z przekaźnikiem..

tt.jpg

Gość pawcioman
Na szybie - za bardzo moim zdaniem zasłania widoczność
Z szacunkiem ale to jakbys narzekal na wewnetrzne lusterko ze ogranicza ci widocznosc :P Ale widze ze sie troche napracowales Gratuluje pomyslu

u mnie nie mam zabardzo pomyslu jak przyczepic, mam uchwyt nokia cr27, nie chce wiercic 4 dzior w trapicerce, ktos mial jakis pomysl jak to mozna ladnie i sprytnie zamontowac w almerce. Uchwyt na telefon z mocowadelkiem plaska plytka z 4 dziorkami na srubki. Jak mozna jakies mini zdjeice albo wyjasnienie jak to mozna zamontowac bez niszczenia autka.

ja sobie kupiłem taki uchwyt, jak dotąd sprawuje się swietnie, przyssawka trzyma mocno, giętki plastik nie majta się na każdą stronę - potrzeba dość duzej siły aby go sobie ukształtować, trochę drży na wybojach, ale dzięki temu że drży całe ramie, nie przenoszą się drgania na pocketa i sie nie wypina. Mocowanie jest doć ciekawe i pewnie trzyma urządzenie, pozwala na montaz pionowy i poziomy pocketa w uchwycie.