Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Górny wachacz ???

Gość ŻeLeK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Primery od 90 do 2002 toku mają takie same zawiszenia z przodu, można samiło, górne dolne waczache naprzemniennie stosować, jedynie od 96 roku (P11) wprowadzili uwygodnienie montarzowe dla dolnegoi wachacza i blaszka podtrzymująca tylnego silentbloka jest z nim zintegrowana.

A owszem, kiedy wymieniałem wahacz pierwszy raz u siebie skusiłem się na takie coś za 50 PLN.

Jak się jednak okazało, po miesiącu jazdy koło po wymianie wahacza latało na boki jak dzikie :059: , chociaż o dziwo nic nie stukało. W końcu po roku wywaliłem go bo wyglądał jakby miał się zaraz posypać ze starości (z lekka go rdza zeżarła ... :P ) Od tej chwili byle g... do nissana nie zamontuję.

• 1 rok później...
Gość jacob81

Mam pytanko w moim P10 sedanie cos puka na nierownosciach od strony pasazera, pojechalem na diagnostyczna sprawdzili mi go na szarpaku i do wymiany mam od kierowcy drazek,koncowke,i swozen,gumy stabilazatora(kazal mi podlozyc blaszki i dokrecic mocniej-zrobilem). Potem sprawdzilem amorki wszystkie ok 80%,81%,78% i 76%.

Cale zawieszenie wczesniej zrobilem WD40 bo cos skrzypialo okazalo sie ze to byl wachacz od kierowcy zrobilem go tawotem i jest ok.Ale caly czas nie moge wyelminowac pukania z prawej strony. Czy jest mozliwe ze to wina wachacza gornego jest to taki odglos jak by amortyzator byl pusty w srodku i dobijal.

Co mam robic zdecydowalem sie na wymiane wachaczy gornych bo z waszych praktyk widze ze to one sa najbardziej slabym punktem zawieszenia. Tyle ze jest maly problem jak go zdjac. Jak patrzy sie od strony kola w miejscu gdzie jest chaczony do nadkola jest sruba ktora nie mozna wysunac po odkreceniu. Czy to znaczy ze mam odkrecic od nadkola cale mocowanie to na 4 sruby? I potem odkrecic od niego ten wachacz gorny.