Gość lan Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam wszystkich Jestem świeżo upieczonym posiadaczem N16 1,5, rp 01 i już mam dziwne podejżenia. Może spotkaliście się z takimi objawami: silnik po uruchomieniu (zimny) ma ~1500 obr/min, ruszam, przy dojeżdżaniu do krzyżówki (zatrzymaniu się) obroty same rosną ca 300-500 a następnie maleją do 1000. Pytanie co może być powodem? :zdziw: Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thomson30 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jest to narmalny objaw. Nawet jak silnik będzie już rozgrzany to wrzucając na luz podczas jazdy obroty bedą trochę wyższe (~1000) a pozatrzymaniu dopiero opadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniua Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 siemanko! Jezeli dzieje sie to tylko na zimnym silniku to raczej mozna wykluczyc przeplywomierz czy sonde lambda. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lan Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 to mnie troche uspokoiliście, niemniej w listopadzie kiedy go kupiłem też były podobne temperatury, i po odpaleniu miałnormalne obroty i nic takiego się nie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasios Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Na zimnym silniku też tak mam stopniowo opadają, na luzie podczas postoju ~1000 im cieplejszy silnik tym mniejsze obroty aż do ~800. Po zgaszeniu świateł i wyłączeniu nawiewu ~600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario_k3 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Przecież na zimnym silniku komputer wzbogaca mieszankę (ssanie) i to normalne. W porze letniej ssanie szybko się wyłącza bo silnik się szybko nagrzewa. W zimie niestety trochę dłużej to trwa niestety. Ale już niedługo wiosna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.