kmink Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Amortyzatory do N16 na przod, jakies poł roku temu były tylko kayaba za 350 zł szt ciekaw jestem czy cos sie zmieniło. Kayaba: na tył 260zł/szt ta przód:280zł/szt ja moge za tyle załatwić, gwrancja 2 lata Monroe: Reflex 340zł/szt przód 350zł/szt tył 3lata gwrancji Orginal 270zł/szt przód 285zł/szt tył 2lata gwarancji Ja za tyle moge załatwić, zbićmożna co najwyżej z 20zł jak będzie brany komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 tak sobie mysle i mysle i nic mi niewychodzi mam pytanie odnośnie mojego auta to znaczy chodzi o silnik oznaczenie 2,2 dti co znaczy dti diesel turbo interculer??? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 ozanaczenie dti jest stosowane dla silników opla... ty masz Di niestety bez intecolera a co dokładnie oznaczaja te literki to zaraz koledzy napewno Ci napisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 hmm ja mam di wiec interculer to bede miał jak sobie dołoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgodnie z oznaczeniem na osłonie dekla silnika ten model to 2,2 Di czyli direct injection(bezpośredni wtrysk) a intercoolera tam nie ma ( chyba ,że ktoś dołożył ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 a czy opłaca się dołożyc interculer jak tak to co on mi da i jakie są to orientacyjnie koszta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 przed chipem niebardzo efekty będą słabo widoczne.Intercooler powoduje to ,że przyśpiesznia zawsze będą na podobnym poziomie- nie ma efektu "puchnięcia"Kiedy turbosprężarka generuje dużo ciepła - po kolejnym butowaniu- i zawartość tlenu mocno spada.Intercooler schładza powietrze wtłaczane w dolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavOK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 inercooler można wyrwać na allegro nawet za 2 stówki co da hmm da chłodniejsze powietrze w dolocie a co za tym idzie jakiś tam przyrost mocy - nie wiem jaki w przypadku tego silnika, może wypowie się ktoś kto to przechodził ale takie dokładanie intercoolera jest dobrą sprawą przed zabawą z cipowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Byl kiedys jakis test. Mieli jakiegos diesla bez ic. Shamowali go, a nastepnie zalozyli do niego ic i ponownie shamowali. Roznicy praktycznie nie bylo. Nawet chyba na forum byl ten link. Napisali ze dzieki ic mozna spokojnie zwiekszyc doladowanie turbiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 acha czyli generalnie zbyt wiele to nie daje poza dodatkowym chłodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 w mieście nie wyczujesz różnicy , za to na trasie różnica jest bardzo duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 na czym polega ta roznica na trasie ?? bo własnie najwięcej to ja robie tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 TDDi - turbo diesel direct injection - to jest prawidłowe oznaczenie, silnik 16V jak nie planujesz jakis kosmicznych udoskonaleń to chip wystarczy sam inntercooler nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Na trasie temperatura w dolocie sięga do 119 stopni a z zamontowanym u mnie z przodu intercoolerm max 39.Jest taka teoria ,zę każde 4 stpnie w dolocie to 1% mocy.W mieście nie panują tak duże temperatury i różnica w osiągach może być niezauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 czip wystarczy a ile kosztuje taki chip ?? dzisiaj wywaliłem kata i auto odrazu lepiej chodzi ale chipa bym chetnie wzucił ktos pisał że kata mozna sprzedać a ja wiem że nie można bo została kupa gruzu wiec teoria sprzedam kata niedziała no chyba że ktoś wytnie całego kata z mocowaniami :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 bo została kupa gruzu wiec teoria sprzedam kata niedziała no chyba że ktoś wytnie całego kata z mocowaniami :diabel: gruz tez można sprzedac co do chipa to luknij po ile maja taką usługe w c-tronicu nie są tani ale ponoć dobrze robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 w c-tronicu chip z monatrzem 1500zł wiec narazie sie wstrzymam :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 tego się nie montuje tylko programuje po złączu diagnostycznym seryjny sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memal Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 wszędzie jest po 1500- to chyba cena znormalizowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi