Gość Xzandafer Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Jak to wygląda z kompatybilnością? Tzn. czy tarcze wchodzą większe w GTi, bo zacisk jest odpowiednio "dalej" od półośki, a siedzi nadal na tym samym mocowaniu jak w 1.4, czy może jest kompletnie inna piasta, mocowanie i inne duperele. Inaczej mówiąc co (oprócz tarcz i zacisków ) muszę jeszcze wymienić, żeby założyć z przodu hamulce od GTi? Przewody? Mocowanie zacisku? Piasta? Coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Na podstawie mojego to potrzebne były: -tarcze -klocki -zaciski i młotek do zmiany kształtu osłony tarczy Cała reszta pasuje. Ja to nazywam typowy bolt-on W Sunny wystepowały takie same zaciski jak w Almerze wiec tobie też nic więcej nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Dzięki. Czyli na wiosne hamulce od GTi... Chyba, że niewielką rzeźbą da rade coś większego wstawić :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 to załatw sobie jeszcze felgi 14 cali bo w 13 tego nie upchasz [ Dodano: Sro 17 Sty, 2007 19:20 ] a tak swoją droga to zaciski są te same tylko zblocze Hamulcowe troszkę inne ma odsadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Z felgami nie ma paniki -jeżdżę na 15tkach. Czyli skoro zacisk jest "ten sam", to co, klocek w GTi też jest tej samej wielkości/powierzchni...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 wydaje mi się nawet że jednak hamulce we wszystkich sa te same 1.4 ,1.6 i 2.0 gti oczywiście mowa o przodie no i w gti jest ABS ale tarcza i cała reszta jest taka sama jeszcze zobacza w manualu i wtedy powiem na 1000% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Tzn. jeśli chodzi o różnicę pomiędzy tarczą 1.4 a 2.0 to różnią się... średnica: 1.4 - 240mm 2.0 - 256mm grubość: 1.4 - 18mm 2.0 - 26mm Teraz o co mi chodzi. Mam przy silniku od GTi ciągle jeszcze hamulce sprzed swapa od 1.4 ale na zestawie EBC TG/Ferodo. I zastanawiam się czy przechodząc na gładkie tarcze + klocki EBC Greenstuff ale od GTI zauważę różnice, że powiem: WOW, teraz to się hamuje! Czy może lepiej zainwestować w coś bardziej przyszłościowego (z innego auta o rozstawie 4x100), tak jak np. Kivi, czy (z tego co pamiętam) Ty też takie coś planujesz. Inaczej mówiąc zastanawiam się nad sensem przejścia na hamulce od GTi czy nie lepiej troszke większym kosztem pobawić się w coś większego kolo 280mm albo więcej? I pytanie kolejne co wtedy musiałbym z przodem zrobić aby przypasować takie hamulce... Tył to inna sprawa, z pewnością będą tarcze w tym samym czasie co lepszy przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 inwestuj w coś lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 280mm masz PnP z S13 które występowały i w takim wymiarze, chodzi mi o mocowanie jarzm na szeroko... a z tarczami będzie trzeba kąbinować (pierścień centrujący + 4 otowry coby 4x100 było), albo robić na zamowienie np. w Mikodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 w Mikodzie to mozesz sobie do Poloneza tarcze dorabiać oni robią chyba z plasteliny ja mam 305mm z ATE bo Brembo nie robi akurat takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 ja mam 305mm z ATE bo Brembo nie robi akurat takich A z jakiego modelu, można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 z FIATA [ Dodano: Czw 18 Sty, 2007 19:23 ] do tego czterotłoczkowe Brembo z PEUGEOTA [ Dodano: Czw 18 Sty, 2007 19:24 ] wszystko razem mój patent albo jak zwał wydumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KIVI Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 daj jakieś zdjęcie jak to jest zrobione. BTW na jaka felgę to pasuje? na 15"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 no na 15 ale dystans 3,5 cm całe szczęście bo slicki 16 sa droższe od 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi