Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Bajery i dodatki w naszych notesach.

Notesik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam Notesika od 9 miesięcy i ostatnio byłem mile zaskoczony. Podczas pracy przednich wycieraczek i włączeniu wstecznego tylna szyba się wytarła.

Fajne jest podświetlanie kabiny po odblokowaniu centralnego zamka.

Przydatna jest funkcja w radiu polegająca na regulacji głośności w zależności od prędkości.

Nie mogę przyzwyczaić się do pozostawiania samochodu na światłach pozycyjnych. Ciągle mi się gaszą (kto korzystał ten wie).

Proszę dopisujcie tu ciekawe spostrzeżenia.

Pozdrawiam

Centralny się zamyka po przekręceniu stacyjki (po ok 15s).

Ręczny sprawdzałem niechcący ;-) i fajnie "bimba"

Na liczniku jak spadnie temperatura poniżej 3stC to licznik kilometrów przełącza się na temperaturę "i mruga"

Podczas pracy przednich wycieraczek i włączeniu wstecznego tylna szyba się wytarła.

takie bajery to nawet w Pandzie są! przydatne to ustrojstwo ;)

[ Dodano: Wto 30 Sty, 2007 20:57 ]

Przydatna jest funkcja w radiu polegająca na regulacji głośności w zależności od prędkości.

a w której wersji radia coś takiego można ustawić?? bo rodzice mają to "uboższe" radio i nie pamiętam żeby w instrukcji coś o takiej funkcji było napisane

witam

ta funkcja (SDV) jest opisana w instrukcji obsługi strona 4-22, przyznam że też nie wiedziałem o niej...a radzą żeby przeczytać instrukcję dokładnie ;)

pzdr

• 2 tygodnie później...
ta funkcja (SDV) jest opisana w instrukcji obsługi strona 4-22, przyznam że też nie wiedziałem o niej...a radzą żeby przeczytać instrukcję dokładnie

nie wiem czy w notkowych radiach jest tak samo jak w almerkowych...

sposob ustawienia tego opisalem w watku

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=18125

• 2 lata później...

Automatycznie po ruszeniu się nie zamknie ,ale jest przycisk obok lewarka hamulca postojowego.

nie wiem czy da radę tą funkcję wyłączyć

da się - ale ja np. korzystam z niej, jest przydatna choć ma jedną wadę - jak przyspieszamy, hałas w kabinie rośnie i radio zwiększa siłę głosu - tak ma być i jest OK! ale kiedy szybko zwalniamy i robi się cicho radio nie nadąża ze ściszeniem i ja np. "pomagam" mu ręcznie :)

I jeszcze jedna rzecz mnie długo nurtowała w wyposażeniu a w zasadzie pewne ewidentne niedopatrzenie :D otóż zastanawiałem się czemu przyciski elektrycznego sterowania szybami z przodu są podświetlone a z tyłu już nie. Czyżby zabrakło tych paru groszy na diody? Oświecono mnie w ASO- oficjalna wersja brzmi następująco: Note chętnie kupowany jest przez młode małżeństwa z małymi dziećmi. Tylne przyciski są specjalnie niepodświetlone dlatego,żeby nie rzucały się po zmroku w oczy i żeby wścibskie smarkacze nie próbowały w nich grzebać :D:D:D - tłumaczenie dosyć pokrętne, ale w sumie logiczne?

ale kiedy szybko zwalniamy i robi się cicho radio nie nadąża ze ściszeniem

Dar,to twój Note,ma hamulce jak w F1,jak mu depniesz to głośna muzyka wręcz przed szybą z bezwładności leci :D ,a tak naprawdę po zejściu z prędkości wystarczą 1-2 sek i radio się ścisza.

1-2 sek

hamulce w nocie są rzeczywiście niezłe :) zdarzyło mi się parę razy przedobrzyć i kiedy zadziałał BAS pasażerka o mało nie wyleciała mi przez przednią szybę :) Nie sprawdzałem tych sekund, może 2 niech Ci będzie ;) chodzi mi o to,że radio przez chwilę gra jeszcze dość natarczywie głośno więc odruchowo zaczynam je ściszać

a właśnie, to jest dobry dział o dodatkach:

@notek:

przymierzam się do przyciemnienia szyb, jak twoje wrażenia (nagrzewanie w lato, widoczność nocą itd, itp) bo widziałem na foto, że masz. Warto?

jest "zasługą" stylu w jakim działają - rzekłbym: zero-jedynkowego

to nic nowego - w fiatach jest bardzo podobnie. Mnie parę razy zaskoczył ten wynalazek który nazywa się BAS - jak się szybko przeniesie nogę z pedału gazu na pedał hamulca i energicznie depnie ten ostatni to auto prawie staje dęba :/

[ Dodano: Pon 23 Lut, 2009 13:55 ]

Warto?

sam walczę z ta myślą od roku - zastanawiam się czy przed sezonem letnim nie zainwestować w folie ale jakoś nie mogę się zebrać - a jak jest z widocznością w tylnej strefie w pochmurne albo deszczowe dni?

chlapacze

mała rzecz a cieszy - sam je montowałem już po paru tygodniach od zakupu auta- banał - są dosyć krótkie i nie przeszkadzają w najeżdżaniu na krawężniki ani przy cofaniu a chronią szczególnie przednie drzwi przed błockiem i smołą latem. ja trochę przy nich pomajstrowałem wiercąc dodatkowe otwory w ich dolnym profili dla lepszego odprowadzania wody

nie można tylko przesadzić z przyciemnieniem,

dokładnie, do takiego samego wniosku doszedłem przegladajac oferty i na pewno nie zrobię hardcorowo czarnego :)

jeszcze dwa pytania, jak można:

1. tylna szyba grzeje bez problemu?

2. widać jakieś rysy na bocznych od opuszczania szyb?

dość fachowa firma w kooperacji z ASO

innymi słowy nie warto za bardzo oszczędzać tylko wybrać solidny zakład który ma jakaś renomę ( i daje gwarancję !)a nie jakiegoś garażowego geniusza, widziałem już nawet folie które kupuje się "z metra" a potem samodzielnie nakleja i widziałem też jak taka samoróbka wygląda na aucie - szkoda gadać...

Dzięki za info :one: , kumpel właśnie też polecił mi firmę która współpracuje z aso skoda i opel.

foty, aha, w wątku o chlapaczach--> tutaj

Jest co podziwiać, chyba na razie najładniejsza sztuka :)

Dzisiaj właśnie natknąłem się na taki konfigurator feli --->tutaj?

i mają nawet notki w różnych kolorach :)