Notesik Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witam. Mam Notesika od 9 miesięcy i ostatnio byłem mile zaskoczony. Podczas pracy przednich wycieraczek i włączeniu wstecznego tylna szyba się wytarła. Fajne jest podświetlanie kabiny po odblokowaniu centralnego zamka. Przydatna jest funkcja w radiu polegająca na regulacji głośności w zależności od prędkości. Nie mogę przyzwyczaić się do pozostawiania samochodu na światłach pozycyjnych. Ciągle mi się gaszą (kto korzystał ten wie). Proszę dopisujcie tu ciekawe spostrzeżenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 jak rezerwa się zaczyna to "bimba" ale jak ręcznego się nie spuści do końca ( chcąc być tak drobiazgowi jak kolega NOTEK) to "podwójnie bimba"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Centralny się zamyka po przekręceniu stacyjki (po ok 15s). Ręczny sprawdzałem niechcący ;-) i fajnie "bimba" Na liczniku jak spadnie temperatura poniżej 3stC to licznik kilometrów przełącza się na temperaturę "i mruga" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymi Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Podczas pracy przednich wycieraczek i włączeniu wstecznego tylna szyba się wytarła. takie bajery to nawet w Pandzie są! przydatne to ustrojstwo [ Dodano: Wto 30 Sty, 2007 20:57 ] Przydatna jest funkcja w radiu polegająca na regulacji głośności w zależności od prędkości. a w której wersji radia coś takiego można ustawić?? bo rodzice mają to "uboższe" radio i nie pamiętam żeby w instrukcji coś o takiej funkcji było napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 nie wiem czy da radę tą funkcję wyłączyć.jutro może sie doczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engee Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Przydatna jest funkcja w radiu polegająca na regulacji głośności w zależności od prędkości. witam ta funkcja (SDV) jest opisana w instrukcji obsługi strona 4-22, przyznam że też nie wiedziałem o niej...a radzą żeby przeczytać instrukcję dokładnie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymi Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 a radzą żeby przeczytać instrukcję dokładnie przecież wiadomo, że Polacy nie czytują instrukcji obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 czytają czy nieczytaja ja w każdym bądż razie nie mogę się doszukać choćby w zmianki o tej funkcji w instrukcji! :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 ta funkcja (SDV) jest opisana w instrukcji obsługi strona 4-22, przyznam że też nie wiedziałem o niej...a radzą żeby przeczytać instrukcję dokładnie nie wiem czy w notkowych radiach jest tak samo jak w almerkowych... sposob ustawienia tego opisalem w watku http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=18125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orzech Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 funkcja SDV jest też opisana w instrukcji na stonie 4-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abydos Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Witam czy w Note jest taka funkcjonalność, która powoduje zamknięcie centarnego zamka po ruszeniu ??? abydos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Automatycznie po ruszeniu się nie zamknie ,ale jest przycisk obok lewarka hamulca postojowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 nie wiem czy da radę tą funkcję wyłączyć da się - ale ja np. korzystam z niej, jest przydatna choć ma jedną wadę - jak przyspieszamy, hałas w kabinie rośnie i radio zwiększa siłę głosu - tak ma być i jest OK! ale kiedy szybko zwalniamy i robi się cicho radio nie nadąża ze ściszeniem i ja np. "pomagam" mu ręcznie I jeszcze jedna rzecz mnie długo nurtowała w wyposażeniu a w zasadzie pewne ewidentne niedopatrzenie otóż zastanawiałem się czemu przyciski elektrycznego sterowania szybami z przodu są podświetlone a z tyłu już nie. Czyżby zabrakło tych paru groszy na diody? Oświecono mnie w ASO- oficjalna wersja brzmi następująco: Note chętnie kupowany jest przez młode małżeństwa z małymi dziećmi. Tylne przyciski są specjalnie niepodświetlone dlatego,żeby nie rzucały się po zmroku w oczy i żeby wścibskie smarkacze nie próbowały w nich grzebać - tłumaczenie dosyć pokrętne, ale w sumie logiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 ale kiedy szybko zwalniamy i robi się cicho radio nie nadąża ze ściszeniem Dar,to twój Note,ma hamulce jak w F1,jak mu depniesz to głośna muzyka wręcz przed szybą z bezwładności leci ,a tak naprawdę po zejściu z prędkości wystarczą 1-2 sek i radio się ścisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 1-2 sek hamulce w nocie są rzeczywiście niezłe zdarzyło mi się parę razy przedobrzyć i kiedy zadziałał BAS pasażerka o mało nie wyleciała mi przez przednią szybę Nie sprawdzałem tych sekund, może 2 niech Ci będzie chodzi mi o to,że radio przez chwilę gra jeszcze dość natarczywie głośno więc odruchowo zaczynam je ściszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 hamulce w nocie są rzeczywiście niezłe zaraz wpadnie notek i zobi Ci wykład o hamulcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 a właśnie, to jest dobry dział o dodatkach: @notek: przymierzam się do przyciemnienia szyb, jak twoje wrażenia (nagrzewanie w lato, widoczność nocą itd, itp) bo widziałem na foto, że masz. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 jest "zasługą" stylu w jakim działają - rzekłbym: zero-jedynkowego to nic nowego - w fiatach jest bardzo podobnie. Mnie parę razy zaskoczył ten wynalazek który nazywa się BAS - jak się szybko przeniesie nogę z pedału gazu na pedał hamulca i energicznie depnie ten ostatni to auto prawie staje dęba :/ [ Dodano: Pon 23 Lut, 2009 13:55 ] Warto? sam walczę z ta myślą od roku - zastanawiam się czy przed sezonem letnim nie zainwestować w folie ale jakoś nie mogę się zebrać - a jak jest z widocznością w tylnej strefie w pochmurne albo deszczowe dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 chlapacze mała rzecz a cieszy - sam je montowałem już po paru tygodniach od zakupu auta- banał - są dosyć krótkie i nie przeszkadzają w najeżdżaniu na krawężniki ani przy cofaniu a chronią szczególnie przednie drzwi przed błockiem i smołą latem. ja trochę przy nich pomajstrowałem wiercąc dodatkowe otwory w ich dolnym profili dla lepszego odprowadzania wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 nie można tylko przesadzić z przyciemnieniem, dokładnie, do takiego samego wniosku doszedłem przegladajac oferty i na pewno nie zrobię hardcorowo czarnego jeszcze dwa pytania, jak można: 1. tylna szyba grzeje bez problemu? 2. widać jakieś rysy na bocznych od opuszczania szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 dość fachowa firma w kooperacji z ASO innymi słowy nie warto za bardzo oszczędzać tylko wybrać solidny zakład który ma jakaś renomę ( i daje gwarancję !)a nie jakiegoś garażowego geniusza, widziałem już nawet folie które kupuje się "z metra" a potem samodzielnie nakleja i widziałem też jak taka samoróbka wygląda na aucie - szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Dzięki za info :one: , kumpel właśnie też polecił mi firmę która współpracuje z aso skoda i opel. foty, aha, w wątku o chlapaczach--> tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Jest co podziwiać, chyba na razie najładniejsza sztuka Dzisiaj właśnie natknąłem się na taki konfigurator feli --->tutaj? i mają nawet notki w różnych kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abydos Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 czy jest możliwe przesłanie książki telefonicznej z telefonu do książki tel. "samochodu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 abydos odpowiedź znajdziesz w tym temacie-->tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi